Krastam sekmīgs Ruandas tūres noslēgums; Emirātu tūri aizvadījis Liepiņš

Alekss Krasts svētdien Ruandā izcīnījis 19. vietu tur notiekošā UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā posmā. Kopvērtējumā ogrēnietim 37. vieta. Tikmēr Emīls Liepiņš ierindojās 96. vietā Emirātu tūres finālposmā ar finišu desmit kilometru kalnā.

 Alekss Krasts bija viens no trijiem Igaunijas komandas “Tartu 2024” riteņbraucējiem, kurš noslēdza Āfrikā notiekošo Ruandas tūri. Astotajā posmā svētdien sportisti veica 75,3 kilometru etapu ar daudziem kāpumiem distances laikā. Arī finišs veda vairāku kilometru garā un vietām izteikti stāvā kāpumā.

Māra Boganoviča audzēknis kāpuma sākumā bija vadošo braucēju pulkā. Pēdējos kilometros līderu piedāvātais temps gan bija par augstu. Krasts cīnījās līdz galam, finiša līniju šķērsojot 19. vietā, kas  ir viņa augstākais rezultāts tūrē. Posma un kopvērtējuma uzvarētājam Henokam Mulubrhanam Alekss zaudēja 7 minūtes un 50 sekundes.

Kopvērtējumā ogrēnietis ieņēma 37. vietu, 1 stundu 1 minūti un 16 sekundes aiz uzvarētāja. Šīs sacensības Jana Kirsipū vadītie vīri izmantoja, lai labāk sagatavotos pavasara sesijai Eiropā.

Emīls Liepiņš aizvadījis “UAE” tūri. Noslēdzošajā posmā, kas bija izteikts kalnu etaps, Emīls finišēja 96. vietā, 12 minūtes un 19 sekundes aiz uzvarētāja Adama Jeistsa. Emīls sekmēja komandas biedra Tiberi 7. vietu.

Kopvērtējumā uzvarēja pasaules čempions Remko Evenepūlss, bet otro vietu dramatiskā cīņā saglabāja Austrālijas čempions Lūks Plaps.

Jāizceļ Emīla izcīnītā 4. vieta tūres 5. posmā, kas tā arī palika “Trek – Segafredo” labākais panākums tūrē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044