Pluto sezonas pirmajā startā izcīna piekto vietu “Salverda Ster van Zwolle” velobraucienā

Sestdien Nīderlandē vējainos laika apstākļos aizvadīts “Salverda Ster van Zwolle” viendienu velobrauciens, kurā augsto piekto vietu izcīnīja Latvijas elites riteņbraucējs Mārtiņš Pluto (“Abloc CT”). Mārtiņš arī nopelnīja 15 UCI pasaules ranga punktus.

Latviju sacensībās pārstāvēja Mārtiņš Pluto no Nīderlandes komandas “Abloc CT” un nesen kā no Ruandas tūres Eiropā atgriezušais Tartu vienības braucējs Alekss Krasts. Sacensību distance, kuras garums sasniedza 179,7 kilometrus, bija ar daudz asiem pagriezieniem un šauriem ceļiem bagāta. Savu iespaidu atstāja arī spēcīgie sānu vēji. Peletonā neiztika bez vairākiem nepatīkamiem kritieniem.

Ļoti aktīvi sacensības aizvadīja Mārtiņa Pluto pārstāvētā vienība, kuras uzdevums bija sacensību gaitu padarīt smagu konkurentiem. Trases noslēdzošajā daļā vadībā atradās 20 sportistu liela līderu grupa. Tajā bija divi “Abloc CT” pārstāvji, tostarp Mārtiņš Pluto.  

Ikdienā Nīderlandē dzīvojošais latvietis kopā ar komandas biedru uz maiņām sekoja atrāvieniem. Uzvarētāja liktenis gan noskaidrojās finiša spurtā. Pluto nedaudz nokļūdījās par pozīcijas izvēli. Spraigā cīņā mūsu sportists finišēja piektajā vietā. Finišā ātrākais izrādījās mājinieks Koens Vermelfūrts no “WolkerWessels” vienības. Mārtiņš nopelnīja 15 UCI pasaules ranga punktus, kas ir nozīmīgi arī Latvijai cīņā par divām vietām uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Alekss Krasts arī ilgi turējās vadošo braucēju pulkā, tomēr šaurajos ceļos nācās daudz spēka patērēt ķerot aizvējus. Izšķirošajos mirkļos vairs Alekss par uzvaru necīnījās un finišēja sekotāju grupā. Sacensībās startēja 175 dalībnieki.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044