Neilands turpina braukt jaudīgi un ieņem 21. vietu “Dwars door Vlaanderen” klasikā + VIDEO

Krists Neilands (“Israel Premier Tech”) trešdien Beļģijā demonstrēja ļoti aktīvu sniegumu un finišēja 21. vietā pasaules tūres viendienu velobraucienā “Dwars door Vlaanderen”. Otro uzvaru pēc kārtas Beļģijā svinēja “Jumbo Visma” riteņbraucējs Kristofs Laports.

“Dwars door Vlaanderen” velobrauciens, kas notiek 77. reizi, ir kā gatavošanās svētdien gaidāmajai lielajai Flandrijas klasikai. Liela daļa pasaules vadošo klasiku meistaru varēja pārbaudīt savu gatavību stāvajos pauguros, no kuriem daļa bija ar bruģa segumu. Kopējais distances garums sasniedza 183,7 kilometrus. Trasē tika iekļauti 11 kategorizētie pauguri un desmit bruģa sektori.

Latviju velobraucienā pārstāvēja sekmīgi “E3 Saxo” klasiku aizvadījušais Krists Neilands un Latvijas čempions Emīls Liepiņš (“Trek – Segafredo”). Abiem mūsu sportistiem atšķirīgas lomas un uzdevumi. Krists par rezultātu varēja cīnīties pats, kamēr Emīlam bija jāveic konkrēts darbs komandas labā pirms izšķirošajiem kāpumiem. Tas izpaudās gan tempa kontrolēšanā grupas priekšā, gan komandas līderu – Pedersena un Streivena – pozīcijas veicināšanā grupas priekšā pirms izšķirošajiem notikumiem.

Krists Neilands līdzīgi kā aizvadītajā piektdienā, arī šodien bija ļoti pamanāms. Trases otrajā daļā kuldīdznieks pat veica solo uzbrukumu no vadošās grupas. Diemžēl, bet neviens sportists no galveno favorītu komandām uzreiz nesastādīja kompāniju mūsu sportistam. Vēlāk Krists brauca vadošajā grupā, kas panāca dienas atrāviena dalībniekus. Sekoja draudīgs astoņu braucēju līderu grupas atrāviens, ko iniciēja “Jumbo – Visma” braucējs Tīšs Benots.

Cīņā par uzvaru izšķirošs bija “Gent – Wevelgem” velobrauciena uzvarētāja Kristofa Laporta (“Jumbo – Visma”) uzbrukums četrus kilometrus pirms finiša. Lieliskā formā esošais francūzis savas pozīcijas nosargāja un izcīnīja ļoti skaistu, pelnītu solo triumfu. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 6 minūtes un  20 sekundes. Pēdējos divos kilometros no sekotāju grupas atrāvās šobrīd vadošais ASV riteņbraucējs Nīlsons Pauelss (“EF Pro team”) un spānis Oiers Laskano (“Movistar”). Dramatiskā cīņā abi nosargāja vietas labāko trijniekā, otrajām esot Laskano, bet trešajam Pauelsam (+00:00:15).

Turpat aiz muguras bija arī sekotāju grupa ar mūsu Kristu Neilandu tajā. Kuldīdznieks finišu sasniedza 21. vietā (+00:00:15) un nopelnīja 12 UCI pasaules ranga punktus. Otrs mūsu riteņbraucējs Emīls Liepiņš sekmēja Madsa Pedersena piekto vietu, bet pats ierindojās 114. pozīcijā. Startēja 175 riteņbraucēji.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044