Skujiņš pakāpjas uz 28. vietu "Giro d'Italia" kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien izcīnīja 44.vietu daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" smagākajā posmā, kurā uzvaru svinēja kolumbietis Santjago Buitrago.Brits Geraints Tomass saglabāja līderpozīciju kopvērtējumā, taču slovēnis Primožs Rogličs atguva trīs sekundes cīņā par uzvaru tūrē.

 Piektdien 19.posmā riteņbraucēji Dolomītu kalnos veica 183 kilometrus ar pieciem kāpumiem, pēdējo no tiem - "hors categorie" kāpumu - finišā.

Pirmais atrāviens izveidojās pēc vairāk nekā distancē pavadītās stundas, bet pirms pēdējā kāpuma priekšā bija vairs tikai četri sportisti - kanādietis Dereks Džī ("Israel - Premier Tech"), dānis Magnuss Korts ("EF Education-EasyPost"), Buitrago ("Bahrain - Victorious") un austrālietis Maikls Hepbērns ("Jayco AlUla"). Noslēdzošajā fāzē Džī mēģināja aizbraukt solo atrāvienā, taču pēdējos pāris kilometros Buitrago viņu panāca, finišēdams piecās stundās 28 minūtēs un septiņās sekundēs.

Džī zaudēja 51 sekundi un ceturto reizi šajā "Giro d'Italia" samierinājās ar otro vietu posmā, bet minūti un 46 sekundes zaudēja Korts. Kopā ar viņu finišēja Rogličs ("Jumbo-Visma"), par trīs sekundēm pārspējot Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers"), bet par 23 sekundēm - trijotni, kurā bija portugālis Žuāu Almeida (UAE).

Skujiņš zaudēja 12 minūtes un 53 sekundes, finišējot visaugstāk no pieciem "Trek - Segafredo" riteņbraucējiem. "Giro d'Italia" debitants Skujiņš vairākos posmos piedalījies atrāvienos un piecos finišējis pirmajā desmitniekā, divos no tiem - pirmajā trijniekā.

Tituls, visticamāk, tiks izšķirts sestdien, kad riteņbraucējus sagaida 18,6 kilometrus garš individuālais brauciens, kurā otrā puse distances jāveic pret kāpumu.

Kopvērtējumā Tomass Rogliču apsteidz par 26 sekundēm, bet Almeida atpaliek jau 59 sekundes. Skujiņš atpaliek vairāk nekā stundu un kopvērtējumā ir 29.pozīcijā. Sprintā iekrātajos punktos latvietis ir piektais, bet "kalnu karaļa" vērtējumā ieņem 11.pozīciju

Izmantotie resursi:
LETA

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044