“Elektrum” Vienības braucienā piedalīsies arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs

Jau šīs nedēļas nogalē, 3. septembrī, Siguldā notiks gada vērienīgākie velosvētki Latvijā – 33. “Elektrum” Vienības brauciens. Savu dalību kopā ar tūkstošiem citu pedāļu minēju apstiprinājis arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Valsts prezidents piedalīsies “Retro Velo” distancē un dos starta šāvienu Tautas šosejas braucienam.

 “Elektrum” Vienības braucienā, kura pirmsākumi meklējami aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos gados, Valsts prezidentu loma bijusi ļoti nozīmīga. Lielā mērā pateicoties pēdējā brīvvalsts prezidenta Kārļa Ulmaņa iniciatīvai, tapa Vienības brauciens kā tautu vienojošs un veselību veicinošs pasākums. Arī pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas Valsts prezidenti vairākkārt piedalījušies Vienības braucienā.

Vērienīgo pasākumu 3. septembrī ar savu dalību pagodinās Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Valsts prezidents pasākumā piedalīsies ne tikai kā viesis, bet arī kā dalībnieks, baudot skaisto Siguldas un tās apkārtnes dabu “Retro Velo” distancē. Valsts prezidents arī uzrunās un dos starta šāvienu vērienīgajam Tautas šosejas braucienam.

Arī pārējie aktīvās atpūtas cienītāji aicināti sekot līdzi Valsts prezidenta piemēram. Ikviens var izvēlēties savām spējām atbilstošu distanci starp Sporta šosejas, Kalnu divriteņu, Tautas šosejas vai Retro Velo, reģistrējoties velo.lv. Dienu iepriekš, 2. septembrī, notiks Bērnu Vienības brauciens.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044