Vienības brauciens nākamgad nedēļu ātrāk; Valkā  Ziemeļvalstu Gravel čempionāts

Savu sacensību kalendāru 2024. gadam publicējusi Igo Japiņa sporta aģentūra. Gada vērienīgākie velo svētki – “Elektrum” Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens – norisināsies nedēļu ātrāk kā ierasts. Sigulda tūkstošiem braukt gribētāju uzņems 24. un 25. augustā. Tikmēr Latvijas Valsts mežu MTB un Gravel maratona Valkas/Valgas posmā notiks Latvijas, Igaunijas un Ziemeļvalstu čempionāts Gravel riteņbraukšanā.

Kamēr lielākā daļā velo cienītāju nomainījuši savus velosipēdus pret slēpēm, vai velotreniņus veic iekštelpās,  sacensību organizatori pilnā sparā plāno jauno sacensību sezonu. Izņēmums nav arī “Igo Japiņa sporta aģentūra”, kas vairāk nekā 25 gadu garumā rīko vadošo pašmāju MTB seriālu, kā arī lielākos Latvijas, kā arī tās galvaspilsētas velo notikumus.

Latvijas valsts mežu MTB un Gravel maratona sezonā iekļauti kopumā seši posmi, kas norisināsies no aprīļa līdz septembrim. Šobrīd organizatori atklājuši divas norisies vietas. Otro gadu pēc kārtas turpināsies kopprojekts ar Igaunijas seriālu “Estonian Cup”. Kopīgi norisināsies divi abu seriālu posmi. 8. jūnijā tas notiks Valkā un Valgā, bet 30. jūnijā Smiltenē.

Īpaša uzmanība pievērsta Valkas/ Valgas posmam. Pierobežu pilsētu posmam piešķirti vairāki ļoti nozīmīgi statusi. Tas būs Latvijas un Igaunijas valstu čempionāts. Tikmēr papildus sportistus no citām apkārtējām valstīm palīdzēs piesaistīt Ziemeļvalstu čempionāta statuss. Sacensību trase vedīs pa abu valstu teritorijām un solās būtu gana interesanta, kā arī tehniski prasīga.

“Elektrum” Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas šogad sapulcēja teju 4000 braukt gribētāju, nākamsezon risināsies nedēļu ātrāk kā ierasts – 24. un 25. augustā. Pirmajā no šīm dienām notiks bērnu “Vienības brauciens”, ko papildinās arī “Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena finišs. Tikmēr svētku kulminācija notiks dienu vēlāk, 25. augustā.

Galvaspilsētas centrālais velo notikums – “Toyota” Rīgas velomaratons nākamgad ir gaidāms vasaras pašā sākumā – 2. jūnijā. Tradicionāli trase tiks veidota pa lielajām Rīgas ielām un tiltiem.

Visa informācija par nākamo sezonu velo cienītājiem būs pieejama mājaslapā www.velo.lv.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044