LVM MTB un Gravel seriāls turpināsies ar jaudīgu posmu Smiltenē

Svētdien, 30. jūnijā, Smiltenē norisināsies Latvijas valsts mežu MTB un Gravel veloseriāla ceturtais posms, kā arī vadošā Igaunijas velo seriāla “Estonian Cup” trešais posms. Pieteikšanās aizraujošajām sacensībām pieejama mājaslapā www.velo.lv.

Skaistā Vidzemes mazpilsēta Smiltene ir vieta, kur aizvadītā gadsimta beigās aizsākās “Velo.lv” rīkoties MTB pasākumi. Gadu no gada Smiltenē ir norisinājies kāds no lielāko velo seriālu posmiem. Šogad smilteniešus sagaida iespējams visu laiku vērienīgākās MTB un Gravel sacensības. Šīs nedēļas svētdienā šeit risināsies uzreiz divu valstu veloseriālu posmi.

Latvijas valsts mežu MTB un Gravel seriāla ceturtais posms, kā arī  vadošā Igaunijas veloseriāla “Estonian Cup” trešais etaps. Kopējā sadarbība starp abu seriālu organizatoriem turpinās otro gadu. Jūnija sākumā Valgā notika abu seriālu kopējais posms, pulcējot vairāk nekā 1500 braukt gribētāju. Šīs sacensības bija abu valstu nacionālie, kā arī Ziemeļeiropas čempionāti Gravel riteņbraukšanā.

Smiltenes posma distanču priekšnieks šogad ir vietējais velo entuziasts Gatis Luberts. Smiltenietis parūpējies par ļoti interesantām distancēm kā Gravel, tā arī MTB cienītājiem. Sacensību centrs atradīsies pašā pilsētas centrā.

Pirmais starts gaidāms pulksten 10:00, kad pie Smiltenes sporta skolas trasē dosies azartiskā “Maxima” bērnu brauciena dalībnieki. Distanču garumi būs no 400 – 2000 metriem. Pieteikšanās iespējama gan iepriekš, gan arī uz vietas.

Pulksten 12:00 trasē dosies prestižās “Toyota” Gravel distances braucēji, veicot divus apļus ar kopējo distances garumu 100,7 kilometri. Trase vedīs no Smiltenes Raunas virzienā, sasniedzot Rozes ciemu. Apļa otrajā pusē braucēji dosies iecienītā Niedrāja ezera virzienā, tur veicot ļoti interesantu un vietām nedaudz tehnisku posmu. Mūsu vadošajiem vīriem – Aleksam Krastam, Kasparam Serģim, Kristeram Kovgeram un citiem nopietnu izaicinājumu metīs vadošie igauņu seriāla braucēji. Dāmām tikmēr galvenā cīņa būs starp Renāti Rodionovu un Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri.

Pulksten 12:30 starta šāviens tiks dots “Lielbāta” MTB distancei. Šī brauciena dalībnieki veiks 39,7 kilometru garu distanci. Vīru konkurencē gaidāms ļoti aizraujošs duelis starp Ģirtu Cirvelim un Raineru Zviedri. Šajā cīņā iejaukties gatavi būs arī pāris citi braucēji. Noslēdzošais starts tikmēr gaidāms pulksten 13:30, kad Smiltenes apkaimes mežus 20 kilometru garajā distancē baudīs “Mammadaba” veselības klases  braucēji.

Pieteikšanās Smiltenes posmam pilnā sparā rit mājaslapā www.velo.lv. Tur pieejamas arī distanču kartes un cita informācija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044