Skujiņš lielu daļu distances atrāvienā; tūres 13. posmā uzvar Filipsens

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien prestižā velobrauciena "Tour de France" 13.posmā finišēja 48.vietā, bet Krists Neilands ierindojās 126.pozīcijā. Piektdien riteņbraucēji mēroja 165,3 kilometrus ar nelieliem kāpumiem visas distances garumā.

 Atrāviena grupā sākotnēji bija arī Skujiņš ("Lidl-Trek"), taču līdz noslēdzošajiem 30 kilometriem nepilnas minūtes pārsvaru pār peletonu bija iekrājuši tikai norvēģis Tobiass Holans Juhannesen ("Uno-X Mobility") un ekvadorietis Ričards Karapass ("EF Education - EasyPost").

Nedaudz vairāk kā 20 kilometrus līdz finišam peletons jau panāca abus atrāviena braucējus un uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā ātrākais bija beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), tiekot pie otrās uzvaras šī gada braucienā. Otro vietu ieņēma viņa tautietis Vauts van Ārts ("Visma"/"Lease a Bike"), bet trešais bija vācietis Paskāls Akermans ("Israel-Premier Tech").

Vadošā grupa distanci veica trīs stundās 23 minūtēs un deviņās sekundēs. Skujiņš atpalika 35 sekundes, bet Neilands ("Israel-Premier Tech") piekāpās 13 minūtes un 29 sekundes.

Slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates") saglabāja līderpozīcijas kopvērtējumā, par minūti un sešām sekundēm apsteidzot Beļģijas riteņbraucēju Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step"), bet par minūti un 14 sekundēm - dāni Jonasu Vingegordu ("Visma"/"Lease a Bike").

Skujiņš pakāpies kopvērtējumā uz 24.vietu (+51:07), bet Neilands atrodas 63.pozīcijā (+1:29.37).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Izmantotie resursi:
LETA

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044