Pogačaram vēl viena solo uzvara "Tour de France"; Skujiņš finišē 44. vietā

LETA--PA Media/DPA. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien "Tour de France" 15.posma kalnu finišā pārspēja savu tuvāko konkurenti dāni Jonasu Vingegordu un vēl vairāk nostiprināja pārsvaru, savukārt latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands finišēja attiecīgi 44. un 69. pozīcijā.

Svētdien pirms sacensību pēdējās brīvdienas riteņbraucēji Pirenejos mēroja 197,7 kilometrus. Jau pašā sākumā bija viens pirmās kategorijas kāpums un turpmākajos nepilnos 140 kilometros vēl trīs tādas pašas kategorijas kāpumi. Noslēgumā pēdējos 15,7 kilometros bija jābrauc augšā augstākās grūtības jeb "hors categorie" kāpumā.

Dienas atrāvienā braukusī grupa pakāpeniski saira un kā pēdējais no tās priekšā palika evkadorietis Ričards Karapass ("EF Education - EasyPost"). Viņam tuvojās vadošo sportistu grupa, no kuras pirmais aizbrauca Vingegords ("Visma/Lease a Bike") un viņam sekoja arī Pogačars (UAE)

Abi Karapasu panāca nepilnus desmit kilometrus pirms finiša, ekvadorietim ātri vien iepaliekot. Titula pretendenti priekšā brauca apmēram pusi no atlikušās distances, līdz 5,3 kilometrus pirms finiša Pogačars aizbēga no sāncenša.

Slovēnis finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām piecām stundām 13 minūtēm un 55 sekundēm. Vingegords zaudēja 68 sekundes, plus vēl četras bonusa sekundes, savukārt gandrīz trīs minūtes no Pogačara atpalika beļģis Remko Evenepūls ("Soudal Quick-Step"). Ceturtais bija viņa kolēģis spānis Mikels Landa, bet pēc tam finišēja divi Pogačara komandas biedri portugālis Žuāu Almeida un brits Edams Jeitss.

Skujiņš ("Lidl - Trek") finišēja 36 minūtes un 17 sekundes pēc uzvarētāja un bija 44.vietā, bet Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja grupā, kas zaudēja 41 minūti, un ierindojās 69.pozīcijā. 13. un 12.vietā līdzās finišēja viņu komandas biedri attiecīgi itālis Džūlio Čikone un kanādietis Dereks Džī.

Pogačaru un Vingegordu tagad šķir trīs minūtes un deviņas sekundes, bet vēl divas minūtes un desmit sekundes atpaliek Evenepūls. Skujiņš atpaliek gandrīz divas stundas un ir 44.vietā, bet Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas un ir 66.pozīcijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044