“Elektrum” Vienības brauciens šogad īpaši pievēršas drošai braukšana

Pilnā sparā mājaslapā velo.lv turpinās dalībnieku pieteikšanās uz gada grandiozākajiem velo svētkiem Latvijā – “Elektrum” Vienības braucienu, kas risināsies divu dienu garumā skaistajā Siguldas pilsētā. Šogad organizatori veikuši vairākus preventīvos pasākumus, domājot par dalībnieku drošību. Viens no tiem būs Tautas brauciena distances garuma palielināšana.

Latvijas ceļi un neceļi ir pārņemti ar tūkstošiem riteņbraucēju, kas pārvietošanos ar velo uztver gan kā dabai draudzīgu pārvietošanās līdzekli, gan veselību uzlabojošu aktīvi. Daļa no šīs lielās kopienas cītīgi gatavojas valsts vērienīgākajiem velo svētkiem – “Elektrum” Vienības braucienam. Pasākums notiks savā tradicionālajā vietā – Siguldā.

Trešo gadu pēc kārtas vērienīgos velo svētkus ievadīs Bērnu Vienības brauciens. 24. augsta pēcpusdienā mazajiem pedāļu minējiem, atkarībā no vecuma, tiks piedāvātas trīs dažādas distances – 400, 860 un 1260 metru garumā. Pēc finiša katrs mazais saņems atmiņā paliekošas un gardas balviņas.

Pasākuma centrālā diena būs svētdiena, 25. augusts. Dienu iesāks Sporta šosejas brauciens. 99 kilometru garā trase solās būt ļoti aizraujoša un tehniska. Sekojot šī gada “Tour de France” labākajiem piemēriem, trasē iekļauts 3 kilometrus garš grants seguma posms. Dalībnieku vidū redzēsim virkni Latvijas un apkārtējo valstu izlašu riteņbraucējus.

Tautas brauciens šogad būs 49 kilometrus garš. Distances pagarināšana ir saistīta ar drošības palielināšanu. Pagarinājums saistīts ar aizraujošā Sējas apļa iekļaušanu maršrutā. Tas ļaus vēl vairāk braucējiem sadalīties par spēkos atbilstošākām grupiņām. Īpaša uzmanība tiks veltīta Turaidas kalna nobraucienam, kur tiks izvietotas brīdinošās zīmes. Tāpat uzmanību pievērsīs svilpēji. Tautas braucienā apbalvos trīs ātrākās sievietes un trīs vīriešus. Balvā dāvanu kartes no “Akropole Alfa”. Papildus interesi raisīs komandu vērtējums un kalnu karaļa, kā arī karalienes ieteikšana. Tradicionālajā izlozē laimīgais tiks pie jauna šosejas velosipēda no “ZZK”.

Vēl viens jaunums šogad būs Izklaides brauciens, kurā organizatori piedalīties aicina nesteidzīga braukšanas ritma piekritējus, kuri vēlas baudīt skaisto Siguldas un Līgatnes apkārtni pieveicot kādu no diviem piedāvātajiem maršrutiem – 28 vai 33 kilometru garumā. Trases vedīs līdz Ratniekiem, kur braucējus sagaida arī spēka punkts ar gardiem ēdieniem, dzērieniem un muzikālo piesitienu. Distance ies gan pa asfalta, gan grants seguma ceļiem. Šeit balvas saņems stilīgākais vīrs, stilīgākā dāma un stilīgākā ģimene. Interesanti, ka izklaides braucienā piedalīties var jau no 10 gadu vecuma.

Nav aizmirsts arī par kārtīgiem MTB cienītājiem. Šogad MTB brauciena trases rīkotāji parūpējušies par ļoti izaicinošu un gleznaini skaistu trasi Gaujas senlejā. Pieteikšanās grandiozajiem velo svētkiem turpinās mājaslapā www.velo.lv. Tur atrodama visa aktuālā informācija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044