Korņilovs par labotu valsts rekordu saņēmis Aināra Ķikša stipendiju

Par pirmo Latvijas treka riteņbraucēju, kurš saņēmis titulētā Aināra Ķikša stipendiju 500 EUR vērtībā par labotu valsts rekordu, kļuvis Vitālijs Korņilovs. Viņš aizvadītā gada beigās Eiropas čempionātā sasniedza jaunu Latvijas rekordu 4 kilometru iedzīšanā.

 

Viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas treka riteņbraucējiem un sporta veida atbalstītājiem Ainārs Ķiksis 2018. gadā ieviesa motivāciju programmu treka riteņbraucējiem. Tā paredzēja stipendiju 500 vai 100 EUR apmērā sportistiem, kuri sasniegs jaunus Latvijas rekordus trekā.  Motivācijas programmas mērķis ir aicināt arvien vairāk riteņbraucējus pievērsties treka riteņbraukšanai un celt savu sportisko meistarību.

Ainārs Ķiksis uzsver Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidenta un jaunās padomes aktīvi iesākto darbu, ar mērķi attīstīt mūsu valstī treka riteņbraukšanu un panākt velotreka būvniecību Latvijā. Ainārs ir pārliecināts arī par Latvijas čempionāta rīkošanu šajā gadā.

Kā pirmais Aināra Ķikša stipendijas ieguvējs ir mūsu valsts vadošais tempa distanču trekists Vitālijs Korņilovs. Viņš aizvadītā gada beigās Bulgārijā notikušajā Eiropas čempionātā laboja Dainim Liepiņam iepriekš piederošo Latvijas rekordu 4 kilometru iedzīšanā. Jaunais rekords tagad ir 4 minūtes 30,73 sekundes.

Stipendija Vitālijam Korņilovam ļaus veiksmīgāk sagatavoties nākamajiem nozīmīgajiem starptautiskajiem startiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044