LVM MTB un Gravel seriāla Smiltenes posmā Zviedrim pirmā sezonas uzvara

Svētdien skaistajā un latviskajā Vidzemes pilsētiņā Smiltenē aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB un Gravel veloseriāla ceturtais posms. 100 kilometru garajā Gravel distancē uzvarēja Igaunijas čempions Markuss Pajūrs, kā arī Latvijas ātrākā šīs disciplīnas pārstāve Renāte Rodionova. “Lielbāta” MTB distancē tikmēr triumfēja Rainers Zviedris un Kate Skujiņa. Foto: Ģirts Kehris.

Smiltene braucējus no Latvijas un Igaunijas sagaidīja ar saulainiem, ļoti karstiem laika apstākļiem. Šeit norisinājās kopējais Latvijas valsts mežu MTB un Gravel veloseriāla posms, kā arī “Estonian Cup” seriāla posms. Uz starta izgāja krietni virs 1600 braucējiem.

Gravel distances dalībnieki veica 100 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta divos apļos. Sacensību pirmā daļa veda pa kāpumiem ļoti bagātīgiem grants sektora ceļiem, kamēr beigu daļā tika iekļauti arī nedaudz tehniskāki posmi. Kilometru pirms finiša braucēji forsēja Abulas upi.

Jau pēc starta visiem pa priekšu aizbrauca Latvijas čempions Alekss Krasts un spēcīgais igaunis Laurī Tams (abi “Voltas Tartu 2024 by CCN”). Ilgi gan šis tandēms priekšā nenoturējās. 40 kilometrā tehnisks defekts piemeklēja Krastu, kurš bija spiests izstāties.

Tehniskākajā daļā savas spējas apliecināja Igaunijas čempions Markuss Pajūrs, kurš ne tikai panāca līderi, bet arī ieguva solo vadību un izcīnīja uzvaru. Trasē viņš pavadīja 2 stundas 45 minūtes un 56 sekundes. Spraigā cīņā par otro vietu Abulas upē kļūdu pieļāva Laurī Tams, kurš piedzīvoja kritienu, nopelnot kārtību peldi upē. Situāciju izmantoja Pēters Tarvis, kuram otrā vieta. Tams noslēdza TOP 3. No Latvijas sportistiem visātrāk finišēja Kaspars Serģis (“Giant&Liv team Latvia”), kuram sestā (+00:10:07).

Dāmu konkurencē toties pārliecinoši uzvarēja Renāte Rodionova no “ĀdažiVelo”. Jaudīgā latviete finišā par 2 minūtēm un 50 sekundēm pārspēja igaunieti Annu Kristinu Allku. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa “ZZK AP Print” pārstāve Katrīna Jaunslaviete-Kipure (+00:04:53). Komandu vērtējumā uzvarēja “Dako Ziemeļvidzeme”, kam sekoja “Giant&Liv team Latvia” un “Velokomanda Ogre”.

“Lielbāta” MTB braucienā riteņbraucēji veica 39,7 kilometru garu distanci. Distances laikā izveidojās ļoti spēcīgs trīs riteņbraucēju liels atrāviens, kurā bija brāļi Zviedri un Latvijas šobrīd otrs labākais biatlonists Renārs Birkentāls. Tikmēr pirmo posmu uzvarētājs Ģirts Cirvelis atradās sekotāju vidū. Pēdējos metros solo vadību ieguva un uzvaru svinēja Rainers Zviedris, kuram šī bija pirmā uzvara šajā sezonā. Trasē “Dako Ziemeļvidzeme” pārstāvis pavadīja 1 stundu 18 minūtes un 8 sekundes. Otrā vieta Birknetālam no “Raimaks” (+00:00:09), bet trešā Naurim Zviedrim (+00:00:13). TOP6 iekļuva arī Ģirts Cirvelis, Oskars Ārgalis un Ivo Irbe.

Dāmu konkurencē jau ceturto uzvaru tik pat posmos svinēja jaudīgā Kate Skujiņa. Jauniešu grupas ātrākā braucēja trasi veica par 5 minūtēm un 8 sekundēm ātrāk nekā Baldones RN pārstāve Amanda Reilija Zariņa, kurai otrā vieta. Tikmēr trijnieku noslēdza Anita Antone (“Giant&Liv team Latvia”). Komandu ieskaitē uzvarēja “Dako Ziemeļvidzeme”, kam sekoja “Velo klubs Sigulda” un “NN Sporta klubs”.

“Mammadaba” Veselības braucienā starp latviešiem dubultuzvaru svinēja “VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS” pārstāvji – Māriņš Ice un Roberts Judins. Trijnieku noslēdza Olivers Šika. Meitenēm tikmēr triumfēja Katrīna Hansone, kurai sekoja Šarlote Kļumele un Samanta Roziņa.

Lieliskā gaisotnē aizritēja arī “Maxima” bērnu braucieni. Sezonas turpinājums gaidāms jau pavisam drīz – 14. jūlijā Gulbenes novada “Lācītēs”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044