Svētdien Kuldīgā ar U23 grupas braucienu sāksies vērienīgais Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

Šīs nedēļas svētdienā, 19. jūnijā, ar U23 vīriešu grupas brauciena sacensībām Kuldīgā sāksies nedēļu garais Baltijas un reizē arī Latvijas, Lietuvas, un Igaunijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Dalību sacensībās apstiprinājuši visi labākie Latvijas sportisti, tostarp Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš. Foto: Ģirts Kehris.

Baltijas valstu čempionāts šosejas riteņbraukšanā tika atjaunots pērn pēc 17 gadu pārtraukuma. Šogad labākos Latvijas, Lietuvas un Igaunijas šosejas riteņbraucējus redzēsim čempionu pilsētā – Kuldīgā. Ap 600 sportistu piecu dienu garumā cīnīsies kā par savu valstu, tā Baltijas čempionu tituliem.

Čempionātu ievadīs U23 vīru grupas brauciena sacensības šīs nedēļas svētdienā. Sacensību sākums Kuldīgā pulksten 12:00. Sacensību starts un finišs atradīsies Krasta ielā 1 netālu no vecā Ventas tilta. Dalībnieki mērosies spēkiem 127 kilometru garā distancē, kas vedīs uz Sabili. Tur tiks veikti divi Sabiles apļi, kas iekļaus sevī vienu izteikti lielu kāpumu.

Plānots, ka sacensībās piedalīsies ap 60 sportistu vecumā no 18 – 22 gadiem. Latvijas čempiona tituls jāaizstāv Paulam Rubenim, bet ar labākajiem igauņu un lietuviešu braucējiem cīnīties gatavi arī – Alekss Krasts, Matīss Kaļveršs, Kristiāns Belohvoščiks, Oskars Dankbārs, Kārlis Klismets un citi.

Nākamās nedēļas trešdienā, 22. jūnijā, visas dienas garumā Kuldīgas novadā netālu no Valtaiķu ciema risināsies Latvijas un Lietuvas čempionāta sacensības individuālajā braucienā. Sacensības notiks para riteņbraukšanas, jaunatnes, elites, U23 un amatieru grupās kā dāmām, tā kungiem. Uz starta redzēsim arī Latvijas pēdējo gadu titulētākos sportistus – Tomu Skujiņu, Kristu Neilandu, Danu Rožlapu un Emīlu Liepiņu.

Tikmēr piektdien, 24. jūnijā, pulksten 18:00 Kuldīgas pilsētas laukumā, kas kļūs par epicentru Baltijas čempionāta grupas brauciena sacensībām, startēs “Veloprofs” fanu brauciens, kurā piedalīties var ikviens velo cienītājs. Trases garums būs 40 kilometri, tai vedot pa Snēpeles apli, kur nākamās divas dienas sacentīsies sportisti.

Sestdien, 25. jūnijā, norisināsies grupas brauciena sacensības. Dienu iesāks amatieru 19 – 49 un 50 – 64 vīru sacensības. Turpinājumā sekos jauniešu U16 puišu un meiteņu sacensības. Tikmēr dienu noslēgs junioru puišu un senioru 65+ braucieni. Visās distances maršruts vedīs pa Snēpeles apli, kam sekos Kuldīgas pilsētas aplis 7,4 kilometru garumā.

Čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, 26. jūnijā. Pulksten 10:00 tiks dots starta šāviens elites, U23, junioru un amatieru dāmu grupu sportistēm. Šeit labākajām Lietuvas un Igaunijas braucējām konkurenci izrādīs – Līna Svarinska, Lija Laizāne, Dana Rožlapu un Latvijas jaunpilsone Anastasija Karbonari.

Pulksten 13:00 sacensības 164 kilometru garajā distancē uzsāks elites vīri. Arī šeit trases pirmā puse vedīs pa Snēpeles apli, kam sekos astoņi 9,5 kilometru garie Kuldīgas pilsētas apļi. Sagaidāma ļoti interesanta sacensība starp mūsu vadošajiem braucējiem – Tomu Skujiņu, mājinieku Kristu Neilandu, Emīlu Liepiņu, Mārtiņu Pluto, Kristeru Ansonu, Andžu Flaksi, Māri Bogdanoviču un Andri Vosekalnu, igauņiem – Reinu Tāramē, Martinu Lāsmu, Mihkelu Raimu, Karlu Patriku Lauku un Markusu Pajuru, kā arī lietuviešiem – Ignas Konovalovas, Evaldas Šiškevičius, Aivaras Mikutis un citiem.  Sacensības būs vērojamas tiešraidē uz lielā ekrāna norises vietā, portālā “Sportacentrs.com” un kanālā “TV4”.

Dalībnieku pieteikšanās turpinās mājaslapā www.bulta.lv/lc. Tur atrodams arī nolikums un cita būtiska informācija. Sacensības organizē Kuldīgas novada pašvaldība un Latvijas Riteņbraukšanas federācija sadarbībā ar Lietuvas Riteņbraukšanas federāciju un Igaunijas Riteņbraukšanas savienību.

Baltijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā kalendārs:

19.06., 12:00,  Vīriešu U23 grupas brauciena sacensības, Kuldīga

22.06., no 10:00, Individuālā brauciena sacensības, Kuldīgas novads Valtaiķi

24.06., 18:00, Veloprofs Fanu brauciens, Kuldīgas pilsētas laukums

25.06., no 09:30, Amatieru, jaunatnes un senioru grupas brauciena sacensības, Kuldīgas pilsētas laukums

26.06., no 10:00 Elites, U23, Junioru, amatieru sieviešu, elites vīriešu grupas brauciena sacensības, Kuldīgas pilsētas laukums

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044