BMX

Ceturtdien olimpiskās BMX sacensības uzsāks Babris un Pētersone  

Ceturtdien ar ceturtdaļfināla sacensībām pulksten 04:00 no rīta dalību Tokijas Olimpiskajās spēlēs uzsāks Latvijas BMX sportisti – Helvijs Babris un Vineta Pētersone. Mūsu sportistiem pirmajā dienā būs jācīnās par iespēju iekļūt 16 labāko braucēju pulkā.

Tokijas Olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensībās startē pa 24 vīru, kā arī dāmu kategoriju sportistiem. Salīdzinājumam, 2016. gadā bija 32 vīri un 16 dāmas. Pēc trīs gadu ilga kvalifikācijas cikla, iespēju startēt nozīmīgajā sporta forumā izcīnīja arī divi Latvijas BMX sportisti.

Vīru konkurencē mūsu valsts godu aizstāvēs Helvijs Babris. Ikdienā “MŠA Valmieras puikas/ AKSSC Valmiera” pārstāvošais sportists savu karjeras līdz šim lielāko panākumu sasniedzis gada sākumā, kad tālajā Kolumbijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā BMX superkrosā. Pēc kvalificēšanās, Helvijs trenera Mika Puķīša vadībā aizvadījis plānveidīgu treniņprocesu Valmieras Olimpiskajā centrā, kur ir visi nepieciešamie apstākļi kvalitatīvam treniņprocesam.

Dāmu konkurencē īkšķi jātur par Vinetu Pētersoni (“Silvas ziķeri/ AKSSC Valmiera”). Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne var lepoties ar pērnā gada izskaņā gūto trešo vietu UEC Eiropas kausa posmā. Arī Vineta trenera Ģirta Kātiņa vadībā aizvadījusi plānveidīgu treniņprocesu, lai būtu maksimāli gatava karjeras līdz šim nozīmīgākajām sacensībām.

Abi mūsu braucēji aizvadījuši arī treniņus olimpiskajā trasē. Būtiski ir tas, ka trase, salīdzinot ar citām superkrosa trasēm, ir ievērojami garāka un no sportistiem prasīs papildus spēku. Treniņus ietekmējis lietus un vējš. Jācer, ka sacensības laika apstākļu dēļ ietekmētas netiks.

Olimpiskās BMX sacensības sāksies ceturtdien pulksten 04:00 pēc Latvijas laika ar ceturtdaļfināla braucieniem. Gan vīriem, gan dāmām katrā braucienā startēs pa sešiem braucējiem. Četri labākie pēc trijiem braucieniem kvalificēsies piektdien gaidāmajam pusfinālam.

Helvijs Babris vīru konkurencē startēs otrajā braucienā. Viņam pretiniekos – 2019. gada pasaules čempions Tvans van Gendts, 2019. gada Eiropas čempions Niks Kimmans, brazīlietis Renato Rezende, Nikolass Toress un kanādietis Džeimss Palmers. Šobrīd zem lielas jautājuma zīmes ir Kimmana dalība. Nīderlandietis treniņā sadūrās ar UCI pārstāvi, kurš atradās trasē laikā, kad pa to brauca sportisti. Kimmans spēcīgi savainojis ceļgalu, kas var liegt dalību sacensībās.

Tikmēr Vinetas Pētersones pretinieces ceturtdaļfinālā būs divas austrālietes – Saja Sakakibara un Laurena Reinoldsa. Šajā braucienā arī britu sportiste Betanija Šriversa, francūziete  Manona Valentino un šveiciete Zoe Klasensa.

Piektdien gaidāmas pusfināla un fināla sacensības, kurām kvalificēsies attiecīgi 16 un astoņi sportisti kā vīru, tā dāmu konkurencē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044