BMX

Glāzere izcīna 11. vietu pasaules čempionātā BMX juniorēm  

Svētdien Nīderlandes pilsētā Papendālē aizvadīts pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par čempioniem elites grupās kļuva – nīderlandietis Niks Kimmans un britu sportiste Betānija Šrīversa. No Latvijas braucējiem visaugstāk tika Līva Lizeta Glāzere, kurai 11. vieta junioru meiteņu sacensībās.

 Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā šogad notiek krietni piezemētākos toņos nekā iepriekšējos gadus. Tas tādēļ, ka vīrusa “Covid – 19” izplatības palielināšanās dēļ Nīderlandē, vietējā valdībā viesusi stingrākus ierobežojumus. Pasaules čempionātu tas skāris visai pamatīgi, jo atceltas tika visas jaunatnes, bērnu un amatieru grupu sacensības. Par godalgām sacentās tikai elites un junioru grupu sportisti. Sacensības notika vienas dienas ietvaros.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja septiņi sportisti. Vīru elites grupā – Eiropas čempionātā astoto vietu izcīnījušais Kristens Krīgers, kā arī jaunie un perspektīvie – Edvards Glāzers un Niks Rožukalns. Dāmu elitē vienīgā Latvijas pārstāve bija olimpiete Vineta Pētersone, junioru puišu konkurencē – Edvards Emīls Liberts un Mārtiņš Emīls Treimanis – kamēr junioru meiteņu grupā Līva Lizete Glāzere.

Vīru elites grupa:

No trijiem Latvijas sportistiem priekšsacīkstes, kas norisinājās trīs braucienos, pārvarēja vienīgi Kristens Krīgers. Trenera Ivo Lakuča audzēknim trīs ceturtās vietas, kas summā deva 12 punktus un drošu vietu ceturtdaļfinālā. Krīgera brauciena grupā nepārspēts palika Kolumbiju pārstāvošais francūzis Vincents Peluards. Astotdaļfinālā Kristens Krīgers savā braucienā ieņēma astoto vietu, tādējādi paliekot ārpus ceturtdaļfināla.

Edvards Glāzers priekšbraucienos ieņēma trīs sestās vietas, kas nedeva iespēju turpināt cīņu astotdaļfinālā. Uzvaru šajā grupā guva olimpiskais čempions Kimmans. Tikmēr Niks Rožukalns, startējot kopā ar titulēto francūzi Silvenu Andrē, ieņēma attiecīgi sesto, piekto un septīto vietu.

Dienas lielajā finālā uzvaru svinēja Kimmans. Otrā vieta aizraujošā cīņā Silveinam Andrē, bet labāko trijnieku noslēdza šveicietis Davids Grāfs, kurš pēc šīs sezonas plāno noslēgt sportista karjeru.

Sieviešu elites grupa:

Mūsu vienīgā pārstāve Vineta Pētersone pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, pēc kura finišēja septītajā vietā. Turpinājumā Vinetai vēl viena septītā vieta, bet uz trešo braucienu mūsu sportiste nespēja iziet, kam par iemeslu kritiena sekas pēc pirmā brauciena.

Lielajā finālā uzvaras laurus plūca Lielbritānijas sportiste Betānija Šrīvesra no Lielbritānijas, kura palika nepārspēta arī Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Otrā un trešā vieta Nīderlandes sporitstēm – Džūdija Bauvai un Laurai Smuldersai.

Junioru puišu grupa:

Abi Latvijas braucēji – Emīls Mārtiņš Treimanis un Edvards Emīls Liberts – startēja vienā priekšbraucienu grupā. Nedaudz labāk veicās Treimanim. Pirmajā braucienā viņš izcīnīja ceturto vietu, kam sekoja sestā pozīcija. Trešajā braucienā trenera Olafa Lakuča audzēknim izdevās lielisks brauciens, kas deva otro vietu. Tomēr kopsummā iegūtie 12 punkti bija nedaudz par īsu, lai tiktu ceturtdaļfinālā. Pietrūka vien viens punkts līdz ceturtajai vietai. Edvardam Emīlam Libertam braucienos attiecīgi sestā, septītā un piektā vieta, kas galarezultātā deva septīto pozīciju braucienā, kas nedeva iespējas tikt tālāk.

Junioru meiteņu grupa:

Līva Lizeta Glāzere priekšbraucienos pēc piektās vietas pirmajā braucienā, turpinājumā guva divas ceturtās pozīcijas. Tas deva pēdējo ceļa zīmi uz pusfinālu. Tajā Līva savā braucienā izcīnīja sesto vietu. Sacensību noslēgumā Līvai 11. vieta, kas ir mūsu sportistu augstākais rezultāts šajā čempionātā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044