BMX

BMX frīstaila vadošie sportisti 2022. gadā turpinās pērn iesākto izrāvienu

Jaunajai sezonai mērķtiecīgi gatavojas Latvijas vadošie BMX frīstaila sportisti ar Ernestu Zēboldu un Tomasu Grīnbergu priekšgalā. Pirmās nopietnās sacensības gaidāmas marta beigās Japānā, kur sāksies Pasaules kausa sezona.

Plašāk Latvijas velo sabiedrība mūsu vadošos BMX frīstaila sportistus iepazina aizvadītajā gadā. Galvenais iemesls tam bija mūsu divu vadošo frīstailistu sasniegtie rezultāti augsta mēroga UCI līmeņa sacensībās. Īpaši spilgti sevi pieteica ventspilnieks Ernests Zēbolds. “Rave team” komandas pārstāvis ne vien pirmo reizi Latvijas BMX frīstaila vēsturē kāpa uz goda pjedestāla UCI C1 kategorijas sacensībās, bet vēlāk patīkami pārsteidza, izcīnīdams ceturto vietu Eiropas čempionātā. Šajās sacensībās Tomass Grīnbergs ieņēma 15. vietu.

2022. gadā galvenie notikumi ar latviešu dalību būs Pasaules kausa izcīņas posmi parka disciplīnā, kas notiks Japānā, Francijā, Horvātijā un Austrālijā. Eiropas čempionāts tikmēr gaidāms kopā ar šosejas, MTB un treka riteņbraukšanas čempionātu Vācijas pilsētā Minhenē. Tāpat norisināsies arī virkne C1 kategorijas sacensības.

Liela varbūtība būs arī uzzināt Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas noteikumus. Tokijas spēlēs piedalījās vien deviņi labākie frīstailisti. Būtiska skaita palielināšana šķiet maz ticama, tomēr neliels pieaugums nav izslēgts. Svarīgi uzzināt atlases nosacījumus, kā arī sacensības, kas tiks iekļautas kvalifikācijas vērtējumā.

Ernests Zēbolds un Tomass Grīnbergs kopā ar saviem komandas biedriem no “Rave team” izvirzījuši gana augstus mērķus ne tikai vietējā, bet arī visaugstākajā starptautiskajā līmenī. Ernests, pateicoties ceturtajai vietai Eiropas čempionātā, arī nopelnījis vietu Latvijas Olimpiskās vienības sudraba sastāvā, kas ļaus saņemt vēl nebijušu atbalstu savu mērķu piepildīšanai. Augstie rezultāti veicinās arī jauno frīstailistu pieplūdumu.

Nozīmīgākie 2022. gada notikumi BMX frīstailā:

25. – 27. marts, Pasaules kausa BMX frīstailā 1. posms, Japāna

25. – 29. maijs, Pasaules kausa BMX frīstailā 2. posms, Francija

3. – 5. jūnijs, Pasaules kausa BMX frīstailā 3. posms, Horvātija

11. – 13. augusts, Eiropas čempionāts BMX frīstailā, Vācija

20. – 23. oktobris, Pasaules kausa BMX frīstailā 4. posms, Austrālija

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044