BMX

Stūriška Pasaules kausa BMX superkrosā ceturtajā posmā izcīna devīto vietu

Uzreiz aiz lielā fināla Pasaules kausa BMX superkrosā ceturtā posma dāmu U23 grupas sacensībās palika Veronika Monika Stūriška, kura aizraujošās sacensībās izcīnīja devīto vietu. Pusfināla barjera nesasniegta arī šoreiz palika Vinetai Pētersonei. Foto: Sanda Balode. 

 Pasaules kauss BMX superkrosā otro dienu pēc kārtas norisinājās Nīderlandes pilsētā Papendālē. Šeit atrodas Eiropā lielākais BMX sacensību un treniņu centrs. Jau vēstījām par Veronikas Monikas Stūriškas lielisko veikumu Pasaules kausa trešā posma sacensībās, kur mūsu sportiste sestdien dāmu U23 grupā izcīnīja piekto vietu.

Ceturtajā posmā Veronika dāmu U23 grupas sacensībās dienu iesāka ar uzvaru ļoti spēcīgā pirmās kārtas braucienā. Ceturtdaļfinālā trenera Ģirta Kātiņa turpināja būt ļoti ātra trasē, sekmīgi izlecot arī lielos trases tramplīnus.

 Pusfinālā vieta tika nopelnīta pēc vēl vienas uzvaras. Pusfinālā Veronika pēc starta sīvi cīnījās par otro vietu. Turpinājumā gan, pēc kontakta ar konkurentēm, mūsu sportiste atkrita uz aizmuguri. Lai arī kā atlikušajā daļā Stūriška necentās, otro dienu pēc kārtas finālā viņai iekļūt neizdevās. Piektā vieta pusfinālā un devītā vieta noslēgumā. Uzvarēja Mollija Simpsona no Kanādas.

Dāmu elitē Vineta Pētersone pirmajā kārtā spraigā cīņā savā braucienā ieņēma septīto vietu, kas arī šoreiz lika cīnīties par vietu pusfinālā pēdējās cerības braucienā. Tajā mūsu sportiste ieņēma trešo vietu, otro dienu pēc kārtas tikai nedaudz priekšā bija dāniete Dorte Balle. Uzvaru dāmu konkurencē svinēja Zoe Klasensa no Šveices.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044