BMX

116 Latvijas sportisti piedalīsies UEC Eiropas čempionātā BMX

No piektdienas līdz svētdienai trīs dienu garumā Beļģijas pilsētā Deselā norisināsies UEC Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Liela pārstāvniecība nozīmīgajās sacensībās Latvijai, ko pārstāvēs 116 sportisti. Pirmajā sacensību dienā par medaļām sacentīsies krūzeru braucēji. Foto: Sanda Balode.

Šogad Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā rīkošana ir uzticēta Deselas pilsētai, Beļģijā. Flandrijas reģionā iekļautā pilsētiņa trīs dienu laikā uzņems 1770 sportistus no 25 Eiropas valstīm. Uz starta redzēsim lielu daļu vecā kontinenta vadošos sportistus.

Īpaši kupla pārstāvniecība šajā Eiropas čempionātā ir Latvijai. Mūsu valsti pārstāvēs 116 sportisti, kas sacentīsies elites, U23, junioru, jaunatnes, bērnu un amatieru grupās. Lieliskā formā ir visi trīs mūsu sportisti, kas pērn kļuva oficiālajiem Eiropas čempioniem vecākajās jauniešu grupās.

Veronika Monika Stūriška (“Silvas Ziķeri/ Smiltenes BJSS”), pēc ļoti jaudīga sezonas starta, būs starp favorītēm junioru meiteņu grupā. Edgars Langmanis (“BMX Rīga/ RRS”) cīnīsies par uzvaru B16 grupā, kamēr viņa kluba biedrene Paula Kibare salīdzinoši mazajā Deselas trasē būs favorīšu lokā G16 konkurencē.

Elites dāmu grupā mūsu valsts godu aizstāvēs Vineta Pētersone (“Silvas ziķeri”). U23 vīru grupā īkšķi jātur par Latvijas čempionu Rinaldu Jāni Kārkliņu (“AKSSC Valmiera/ MŠA Valmieras puikas”), kā arī  diviem citiem “AKSSC Valmiera” sportistiem – Edvardu Glāzeru un Emīlu Edvardu Libertu.

Plaša pārstāvniecība Latvijai ir junioros. Izlases sastāvam kvalificējās divi no viņiem – Kārlis Pedraudzis (“Tālava/ VBSS”) un Mārtiņš Zadraks (“AKSSC Valmiera/ Mārupes BMX klubs”). Diemžēl, bet traumas dēļ sacensībās nestartēs Latvijas elites čempions Kristens Krīgers.

Sacensību pirmajā dienā, piektdien, par godalgām sacentīsies krūzeru grupas braucēji. Favorītu lokā savās grupās jāmin – Ģirts Jonkus un Renārs Auga. Sacensību sākums gaidāms pulksten 19:10 pēc Latvijas laika.

Sestdien sacensības pulksten 10:15 pēc Latvijas laika iesāks 7 – 11 gadus jauno bērnu sacensības. Tikmēr elites, U23, junioru un vecāko jauniešu grupu sacensības sāksies no pulksten 17:00. Fināli gaidāmi pēc pulksten 20:40.

Svētdien no pulksten 10:20 pēc Latvijas laika sacensības aizvadīs jauniešu no 12 gadu vecuma un amatieru grupu braucēji. 13:50 gaidāma komandu stafete, kam sekos izšķirošie jauniešu un amatieru braucieni.

Sacensībām iespējams sekot video tiešraidē interneta vietnē uec.ch. Izšķirošie elites, U23, junioru un BG15/16 jauniešu grupu braucieni būs vērojami tikai kanālā “Eurosport”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044