BMX

Jelgavnieki Jonkus un Lānso izcīna godalgas krūzeru klasēs Eiropas Challange čempionātā BMX

Deselas trasē Beļģijā ar krūzeru klases sacensībām amatieriem sācies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Zelta medaļu Latvijai izcīnīja Ģirts Jonkus, savukārt bronzas godalga Alvim Lānso. Sportacentrs.com informācija.

 "Mītavas kumeļi/Jelgava" kluba pārstāvis Ģirts Jonkus bija ātrākais starp 40-44 gadu vecuma grupas braucējiem. Latvietis uzvarēja gan visos trīs priekšbraucienos, gan pusfinālā, un atstāja konkurentus aiz sevis arī fināla braucienā.  Savā vecuma grupā Jonkus pārliecinoši triumfēja arī Eiropas kausa sezonas kopvērtējumā.

45-49 gadu vecuma grupā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Jonkus kluba biedrs Alvis Lānso. Pa priekšbraucieniem Lānso divas otrās un viena pirmā vieta, otrā vieta pusfinālā un trešā - finālā.

Finālā izdevās iekļūt arī "Tālava/Valmiera" pārstāvim Robertam Treimanim, taču līdz medaļām pietrūka - finālā sestā vieta 30-34 gadu vecuma grupā. Priekšbraucienos Treimanim divas otrās un viena pirmā vieta.Eiropas čempionāts Deselā turpināsies arī sestdien un svētdien, kad trasē dosies bērnu un jauniešu grupu sportisti, kā arī elites un junioru pārstāvji.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044