BMX

Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezona turpināsies Jelgavā

Sestdien Zemgales Olimpiskā centra trasē, kur saimnieko “Mītavas kumeļu” klubs, ar otrā posma sacensībām turpināsies “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezona. Svētdien turpat gaidāmas Jelgavas atklātā čempionāta sacensības.

Modernās zobārstniecības “Crystal Dent” vārdā nosauktais BMX Latvijas kauss ar aizraujošu posmu aizvadītās nedēļas nogalē iestartēja Saldū, kur lieliski sarīkotās sacensībās īpaši spraigas cīņa noritēja bērnu un jaunākajās jauniešu grupās.

Sezonas turpinājums nav ilgi jāgaida. Jau šīs nedēļas nogalē Latvijas BMX saime pulcēsies Jelgavā. Zemgales Olimpiskā centra trasē risināsies sezonas otrais posms. Vietējais BMX klubs “Mītavas kumeļi” parūpējušies par lieliski sagatavotu trasi, kā arī apkārtējo infrastruktūru, lai viss būtu gatavs aizraujošām un līdzjutējiem skatāmām sacensībām.

Sacensību sākums Jelgavas posmā būs vēlāk kā ierasts citos posmos – pulksten 15:00. Ātrākie braucēji tiks noskaidroti kopumā 20 vecuma grupās bērnu, jauniešu, amatieru un Pro Open grupās. Sagaidāms, ka izšķirošie braucieni par uzvaru sāksies pēc pulksten 17:00.

Kopumā sacensībām pieteikti teju 400  sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Lielākā pārstāvniecība “Mītavas kumeļiem”. No šīs organizācijas  startēs 48 dalībnieki.

Uz starta redzēsim vīru elites Latvijas čempionu Kristenu Krīgeru, kurš pārstāv mājinieku klubu. Sīvu konkurenci viņam Pro Open grupā sola sagādāt Mikus Dāvids Strazdiņš (“AKSSC Valmiera/ Tālava”), kā arī treniņu biedri –  Kārlis Pedraudzis, Emīls Mārtiņš Treimanis un citi. Svētdien turpat no pulksten 11:00 norisināsies Jelgavas atklātais čempionāts.

Crystal Dent BMX Latvijas kausa kalendārs 2023. gadā:

21. maijs – Jelgava

3. jūnijs – Valmieras novads Avoti

10. jūnijs – Madona

17. jūnijs – Ventspils

22. jūlijs – Vecpiebalga

26. augusts – Mārupe

10. septembris – Valmiera

23. septembris – Smiltene

30. septembris – Ādaži

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044