BMX

Langmanis spoži uzvaru Eiropas kausa 8. posmā; Krīgeram sestā vieta, bet Challange grupās piecas godalgas

Svētdien Čehijā risinās UEC BMX Eiropas kausa astotā posma sacensības. Karjeras pirmo uzvaru junioru grupā izcīnīja trenera Edžus Treimaņa audzēknis Edgars Langmanis. Vīru elitē otro dienu pēc kārtas finālā iekļuva Kristens Krīgers, kurš izcīnīja sesto vietu. Mūsu jaunie un amatieru sportisti priecēja ar sešām godalgām.

Vīru elitē Kristena Krīgera ceļš līdz finālam sākās ar trešo vietu pirmajā kārtā. Tam sekoja otrā pozīcija pusfinālā. Lielajā finālā Ivo Lakuča audzēknis finišēja sestais, bet uzvaru sēriju turpināja Beļģijas čempions Rubens Gommērs. Otrā vieta Sedrikam Butī. Mikus Dāvids Strazdiņš tikmēr ieņēma piekto vietu savā pusfināla braucienā.

Ļoti iepriecināja mūsu vadošais juniors Edgars Langmanis. “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis dienu iesāka ar uzvaru, tomēr turpinājums līdz finālam gāja kā pa kalniem. Ceturtā vieta astotdaļfināla, trešā ceturtdaļfinālā, bet otrā pusfinālā. Finālā Edgars bija ļoti pārliecinošs, svinot drošu uzvaru. Tuvākais sekotājs Miks Langs no Nīderlandes atpalika par teju 1 sekundi. Šis Langmanim ir karjeras viens no lielākajiem panākumiem līdz šim.

Divi finālisti Latvijai arī vecākajās jauniešu grupās. Puišiem Valmieras posmos uzvarējušas Kristers Apels uzvarēja visus izslēgšanas braucienus līdz pat finālam. Izšķirošajā cīņā par uzvaru Edžus Treimaņa audzēknis ieņēma piekto vietu. Meitenēm šajā pat grupā Adelīna Kārkliņa (“MŠA/ Valmieras puikas VSS”) uzvarēja visus priekšbraucienus, bet finālā ieguva ceturto vietu.

Dienas otrajā pusē ar panākumiem astoto posmu aizvadīja mūsu bērnu, jaunāko jauniešu un amatieru grupu sportisti. Kopumā latviešiem piecas godalgas un vēl virkne finālistu.

Krūzeru 40 – 44:

1. Ģirts Jonkus

G13 – 14:

2. Melānija Čudare

8. Lote Etmane

B14:

5. Valts Budigins

B13:

3. Ralfs Ratnieks

B12:

6. Renārs Želvis

G11/12:

3. Elizabete Sofija Zeica

7. Tīna Štefenberga

8. Evelīna Līkuma

B11:

4. Jorens Dimze

6. Marks Švalkovskis

7. Marko Daude

B10:

5. Everts Vējkājs

B8:

4. Krišjānis Kalniņš

G8:

1. Emma Švalkovska

B7:

2. Rojs Spore

4. Mateo Bogomazovs

7. Hugo Zabirko

Krūzeri 17 – 29:

4. Emīls Jekševics

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs

Tālrunis: +371 26255435                                                         

Elektroniskā pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044