BMX

Ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu nedēļas nogalē Tīrainē notiks UCI līmeņa BMX sacensības

Sestdien un svētdien Mārupes novada Tīrainē notiks divas UCI C1 kategorijas sacensības – “GP Mārupe”. Sestdien gaidāmās sacensības būs arī “Ctystal Dent” BMX Latvijas kausa posms. Dalību sacensībās apstiprinājuši ne tikai Baltijas valstu sportistu, bet arī augstas klases braucēji no Nīderlandes, Kolumbijas, Jaunzēlandes, Vācijas un Čehijas. Spilgtākās zvaigznes  būs – Nīderlandes čempions Deivs van der Burgs, kā arī pasaules čempionātos godalgas ieguvusī Džūdija Bova.

Ņemot vērā, ka šīm sacensībām ir piešķirts UCI C1 kategorijas statuss, tajās sportisti varēs iegūt vērtīgus punktus priekš kvalifikācijas uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Līdztekus lielai daļai mūsu vadošo braucēju, Mārupē redzēsim Nīderlandes izlases braucējus. Lielākā zvaigzne vīru elitē neapšaubāmi būs Nīderlandes aktuālais čempions Deivs van der Burgs. Karjeras laikā Deivs startējis Tokijas Olimpiskajās spēlēs, guvis godalgas Pasaules kausa posmos un bijis finālā pasaules čempionātā.

Jāizceļ arī Nīderlandes eksčempiona Mitčela Šotmana dalība. Arī šis 27 gadus vecais riteņbraucējs pārstāvējis savu valsti augsta līmeņa sacensībās. Šogad lielākais panākums viņam bija izcīnītā sestā vieta Pasaules kausa posmā. Jāatzīmē, ka 2021. gadā šis braucējs Pasaules čempionātā izcīnīja sesto vietu, kā arī bija otrais Eiropas čempionātā. Nevar nepieminēt arī nīderlandiešu jaunās paaudzes talantīgāko braucēju Džeimijo Brinku, kurš šogad jau divos Pasaules kausa posmos spējis būt lielajos finālos, tajos gūstot attiecīgi piekto un sesto vietu. Olimpiskajā nāciju rangā holandieši atkāpušies un sev necilo piekto vietu, kas nedod pilnu komandu uz Parīzes OS.

Mārupē redzēsim arī jaunzēlandieti Kolu Makoniju, kolumbieti Migelu Kaliksto, slovāku Sebastianu Sulku, Latvijas vicečempionu Mikusu Dāvidu Strazdiņu un mājinieku Edvardu Emīlu Libertu. Dāmu elitē spilgtākā zvaigzne līdztekus mūsu Vinetai Pētersonei būs nīderlandiete Džūdija Bova. Karjeras laikā šī braucēja izcīnījusi godalgas pasaules čempionātos (3. vieta 2018. gadā, 2. vieta 2021. gadā). Arī viņa turpina cīņu par UCI punktiem, lai piepildītu savu mērķi – kvalificētos Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Kopumā visās grupās pieteikti vairāk nekā 420 sportisti, kas apliecina sacensību vērienu.  Sacensību un svētku sākums abās pasākumu dienās plkst. 10:00, Tīraines dārzi 6, Mārupē.

Paralēli sacensībām notiks dažādas aktivitātes visai ģimenei - varēs garšīgi paēst, baudīt lielisku sportisku atmosfēru, pievarēt gravitāciju piepūšamajās atrakcijās, bet pašus mazākos aicināsim spert pirmos soļus bezpedāļu velosipēdu sacensībās, izmēģinot īstu BMX trases reljefu, un iejusties sportistu ādā. Tiem, kurus nevilina ekstrēmas izklaides, būs pieejamas interesantas radošās darbnīcas, iespēja kļūt par indiāņu virsaišiem, piedalīties loterijā ar ļoti vilinošu balvu fondu, izdejoties koncertā “Virsaišu nakts” un būt daļai no senās uguns nakts rituāla.

Lai iegūtu detalizētu informāciju par sacensību grafiku, pieteikšanos un aktivitātēm, aicinām Jūs apmeklēt mūsu mājaslapu www.bmxmarupe.lv.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044