BMX

Stūriška izcīna ceturto vietu Pasaules kausa 9. posmā dāmu U23 grupā

LETA. Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška piektdien Argentīnā ieņēma ceturto vietu Pasaules kausa BMX riteņbraukšanā pirmspēdējā, devītā posma U-23 vecuma grupas sacensībās.

 Pagājušā gada U-23 vecuma grupas čempione Stūriška uzvarēja pirmās kārtas un ceturtdaļfināla braucienos, bet savā pusfinālā viņa bija otrā. Finālā Latvijas sportiste startēja pa ārējo celiņu un pēc pirmā pagrieziena bija piektā. Trasē Veronika meklēja viedus, lai uzlabotu savu pozīciju. Pēc pēdējās virāžas trenera Ģirta Kātiņa audzēkne uzņēma lielisku ātrumu un piedalījās cīņā par trešo vietu. Ļoti ciešā finišā Veronikai ceturtā pozīcija.

Uzvarēja amerikāniete Ava Korlija, kurai sekoja kolumbiete Šarida Merkado un beļģiete Aiko Gommersa, kura par nieka astoņām sekundes tūkstošdaļām pārsēja Stūrišku. Stūriškas lielākā konkurente ciņā par uzvaru kopvērtējumā francūziete Tesa Martinesa ceturtdaļfinālā krita, taču tas neliedza viņai saglabāt līderpozīciju. Francijas un Latvijas sportistes, kuras aizņem pirmo un otro vietu, tagad šķir 133 punkti, kurus var atgūt tikai ar pirmo vai otro vietu posmā ar nosacījumu, ja sāncense netiek pie punktiem.

Turpat Argentīnā sestdien notiks sezonas pēdējais, desmitais posms. Sezonas pirmajos divos posmos 17 gadus vecajai Stūriškai savainojums liedza cīņu par goda pjedestālu, latvietei ieņemot devīto un septīto vietu, bet nākamajos divos etapos viņa bija nepārspēta. Septembrī posmā Francijā latviete finālā krita un nefinišēja, bet iepriekšējā nedēļā posmos turpat Argentīnā latviete vispirms bija otrā un pēc tam krita pusfinālā.

 

 

 

 

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044