BMX

Zēboldam kritiens patraucē pacīnīties par vietu PK Ķīnas posma finālā

Sestdien Ķīnā aizvadīts UCI Pasaules kausa BMX frīstailā sezonas noslēdzošā posma pusfināla sacensības, kurās Latvijas čempions Ernests Zēbolds ieņēma 20. vietu, kas neļāva iekļūt rīt gaidāmajā lielajā finālā.

Noslēdzošajā Pasaules kausa sezonas posmā BMX frīstailā, kas risinās Ķīnas pilsētā Bazhongā, piedalās 46 sportisti. Starp viņiem arī divi Latvijas pārstāvji – Ernests Zēbolds un Tomass Grīnbergs. Kvalifikācijā Ernests izcīnīja 11., bet Tomass 33. pozīciju.

Zēbolds sestdien kopā ar vēl 23 sportistiem sacentās par vietu lielajā finālā. Pusfināls sastāvēja no diviem braucieniem. Pirmajā no tiem ventspilnieks aizvadīja teju izcilu braucienu. Programma izdevās pēc plāna, tomēr pēdējais triks netika ieskaitīts, jo tas tika noslēgts 0,6 sekundes pēc mēģinājumam pieejamā laika. Tādējādi arī netika iegūti vērtīgi punkti.

Otrajā braucienā mūsu sportists piedzīvoja kritienu, paliekot bez augstvērtīga rezultāta. Starp visiem pusfināla dalībniekiem tas deva 20. vietu. Finālā iekļuva 12 labāko rezultātu īpašnieki.

Galvenā cīņa par iespēju startēt Parīzes Olimpiskajās spēlēs norisināsies nākamā gada pavasara mēnešos.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044