BMX

40 treneri piedalās tradicionālajā ziemas seminārā

Trešdien, 28. decembrī, sporta centrā Mežaparks norisinājās trešais riteņbraukšanas veidu treneru ziemas seminārs. Tajā piedalījās 40 sporta speciālisti no visiem Latvijas reģioniem. Seminārs tika rīkots ar Latvijas sporta federāciju padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas un Murjāņu sporta ģimnāzijas atbalstu.

 Šogad ziemas seminārs bija veltīts trim ļoti nozīmīgām tēmām riteņbraukšanas treneriem. Semināru ievadīja Latvijas Olimpiskās vienības sporta uztura speciāliste Signe Rinkule, kura plaši pastāstīja par uztura nepieciešamību pirms un pēc slodzēm, sacensību periodā, kā arī atpūtas brīžos. Vienlaikus treneri saņēma vērtīgu informāciju par dažādu uzturvielu pielietojumu, režīmu un lietām, no kā jāatsakās.

Trešo gadu pēc kārtas ar lielisku, izzinošu lekciju izglītoju un uz diskusiju aicināja Latvijas Olimpiskās vienības sporta ārsts Jānis Kaupe, kurš ir arī Latvijas Nacionālās vīriešu šosejas riteņbraukšanas sporta ārsts. Lekcijā Jānis pieskārās LOV funkcionālo spēju testu analīzei, aplūkojot arī Latvijas TOP riteņbraucēju – Krista Neilanda, Toma Skujiņa, Gata Smukuļa – rādītājus LOV testos dažādos laika nogriežņos. Treneri diskutēja arī par Latvijas raķetes izveidošanu, ja vienā personā tiktu apvienoti visi trīs augstāk minētie sportisti.

Jauninājums ziemas seminārā bija praktiskā nodarbība vieglatlētikas trenera Viktora Lāča un viņa komandas vadībā. Treneriem tika demonstrēti dažādi vingrinājumi, pamatā, kas uzlabo eksplozivitāti. Īpaši saistoši tie bija BMX sporta speciālistiem, kā arī šosejas un MTB treneriem, kuru audzēkņi nopietni pievēršas tieši sprintera īpašību izkopšanai.

Par semināra noklausīšanos, tā dalībnieki nopelnīja sešas akadēmiskās stundas. Seminārs tika rīkots sadarbībā ar Murjāņu sporta ģimnāziju. Seminārs tika finansēts no valsts budžeta līdzekļiem. Atbalstu tam piešķīra Latvijas Sporta federāciju padome un Izglītības un zinātnes ministrija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044