BMX

Stūriška Pasaules kausa BMX superkrosā 3. posmā paliek uzreiz aiz fināla

Sestdien Austrālijas pilsētā Brisbenā aizvadīts UCI Pasaules kausa BMX superkrosā trešā posma sacensības. Dāmu U23 grupā Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška nepārvarēja pusfināla barjeru un sacensības noslēdza devītajā vietā. Tikmēr dāmu elitē Vinetai Pētersonei 30. pozīcija. Foto: Nico Van Dartel.

Līdzīgi kā sezonas pirmajā posmā Jaunzēlandē, arī sestdien Austrālijas pilsētā Brisbenā notiekošajās sacensībās būtisks faktors bija lietus. Īpaši stipri tas bija jūtams uz lielajiem fināliem. Sezonas trešajā posmā Latviju pārstāvēja ikdienā “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.

Dāmu U23 grupā šajā posmā startēja 19 braucējas, kas ļāva aizvadīt arī pusfināla braucienus. Pirmajā kārtā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Veronika Monika Stūriška izcīnīja ceturto vietu, 0,8 sekundes aiz uzvarētājas Čārlijas Gejas.

Pusfinālā Veronika startēja no vidus celiņa. Pirmajā taisnē latviete sīvi cīnījās par vietu labāko četriniekā. Pēc pirmās virāžas Veronika bija piektā. Turpinājumā viņa meklēja veidus kā ielauzties TOP4, tomēr tas neizdevās. Kļūdas nepieļāva arī konkurentes. Finišs piektajā vietā sacensību noslēgumā deva devīto vietu, bez iespējas startēt finālā.

Uzvaru posmā svinēja mājiniece Teja Rufusa, otrajā vietā atstājot vēl vienu austrālieti Izabelu Meiju. Tikmēr TOP3 noslēdza Latvijas tiešās konkurentes olimpiskajā nāciju rangā – Beļģijas – sportiste Aiko Gommersa.

Dāmu elitē Vineta Pētersone dienu iesāka ar sesto vietu pirmajā kārtā, kas mūsu sportisti aizveda uz pēdējās cerības braucienu. Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne izcīnīja uzvaru, pārspējot arī franču veterāni Manonu Valentīno.

Ceturtdaļfinālā cēsiniece startēja no astotā celiņa. Lai arī pirmajā taisnē Vineta bija ļoti konkurētspējīga, cīnoties par vietu labāko četriniekā, tomēr tieši ārmala pirmajā virāžā viņu atmeta uz astoto pozīciju. Līdz finišam Vineta panāca septītajā vietā esošo franču sportisti, tomēr apsteigt viņu nepaguva. Sacensību noslēgumā viņai 30. vieta 42 dalībnieču konkurencē.

Saistošā finālā uzvarēja Eiropas čempione Zoe Klesensa no Šveices, kura otrajā vietā atstāja mājinieču favorīti un pirmo divu posmu uzvarētāju Saju Sakakibaru. Vīru elites finālā līdz trases vidusdaļai līderis bija francūzis Žoris Dodē, tomēr tad titulētais sportists neviena netraucēts piedzīvoja lielu kritienu. Līdera lomu pārņēma mājinieks Izāks Kenedijs. Austrālijas sportists savas pozīcijas vairs nevienam neatdeva un izcīnīja spilgtu uzvaru. Otrā vieta britam Rosam Kūlenam, bet TOP3 noslēdza ASV braucējs Džeremijs Smits.

Pasaules kausa turpinājums turpat gaidāms svētdien, kad sportisti aizvadīs ceturtā posma sacensības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044