BMX

Francijā ar pirmajiem posmiem startēs UEC BMX Eiropas kausa sezona

Sestdien un svētdien Francijas pilsētā Sarrians norisināsies UEC BMX Eiropas kausa pirmie divi posmi. Latviju sacensībās pārstāvēs 36 sportisti, viņu vidū arī elites pirmais numurs Kristens Krīgers un pērnā gada Eiropas junioru čempions Edgars Langmanis. Foto: Nico van Dartel.

UEC BMX Eiropas kausa 2024. gada sezonā iekļauti 12 posmi, kas norisināsies sešās nedēļas nogalēs. Trešo gadu pēc kārtas divi no posmiem norisināsies arī Māra Štromberga BMX trasē, Valmierā. Mūsu valstī sportisti no visas Eiropas pulcēsies 13. un 14. jūlijā.

Jaunās Eiropas kausa sezona starts tikmēr gaidāms jau šīs nedēļas nogalē Pasaules BMX lielvalstī – Francijā. Sarrians trasē, kur regulāri norisinājušies arī Pasaules kausa posmi, kuplā skaitā redzēsim dažāda vecuma un meistarības grupas Latvijas sportistus.

Mūsu valsts godu aizstāvēs kopumā 36 sportisti. Elites vīru grupā īkšķi jātur par uzvaru garšu šosezon jau izjutušo Kristenu Krīgeru (“Mītavas kumeļi”), Rinaldu Jāni Kārkliņu (“MŠA/ Valmieras puikas/ AKSSC”), kā arī pērn Valmieras posmā finālā iekļuvušo Mikusu Dāvidu Strazdiņu (“Tālava/ AKSSC”). Kopā elites grupā redzēsim 64 sportistus.

U23 konkurencē no mūsu sportistiem par vietu finālā gatavi pacīnīties būs – Emīls Mārtiņš Treimanis un Kārlis Pedraudzis (abi “Tālava/ AKSSC”), kuriem pievienosies arī – Noah Laake un Ričards Ābols. Junioros viens no galvenajiem favorītiem būs pērn Eiropas čempiona titulu izcīnījušais “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Edgars Langmanis. Konkurentiem jārēķinās būs ar vēl vienu Edžus Treimaņa audzēkni Kristeru Apelu un citiem mūsu puišiem. Kopā junioru konkurencē startēs 155 dalībnieki.

Meiteņu junioru grupā startēs “BMX Rīga/ RRS” sportiste Paula Kibare, kurai šajās vecuma grupā šis ir otrais gads. Krūzeru M40 – 44 grupā savu favorīta statusu 14 dalībnieku konkurencē centīsies apliecināt jelgavnieks Ģirts Jonkus.

Sacensības gan sestdien, gan arī svētdien kā pirmie pulksten 10:10 pēc Latvijas laika iesāks jauniešu 15/16, junioru, U23 un elites grupu sportisti. Izšķirošā cīņa par godalgām risināsies no pulksten 14:00 pēc Latvijas laika.

Ņemot vērā lielo dalībnieka skaitu, kas būtiski pārsniedz 2000 braucējus, challange klases veiks vien divus priekšbraucienus. To sākums pulksten 16:20 pēc Latvijas laika.

Tiešraidē sacensībām līdzi sekot varēs mājaslapā uec.ch.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044