BMX

Stūriška izcīna pārliecinošu uzvaru UEC BMX Eiropas kausa 4. posmā

Svētdien Beļģijas pilsētā Zolderā UEC BMX Eiropas kausa ceturto posmu aizvadījuši elites, U23, junioru un vecāko jauniešu grupu sportisti. No Latvijas braucējiem jāizceļ Veronika Monika Stūriška (“Silvas ziķeri”), kura izcīnīja uzvaru dāmu U23 grupas finālā. Edgars Langmanis pēc neveiksmīga starta apstājās pusfinālā.

 Līdzīgi kā sestdien notikušajā trešajā posmā, arī svētdien braucējus Zolderā sagaidīja apmākušās debesis. Latvijas sportisti bija apņēmības pilni uzlabot vakar parādītos rezultātus. Lielākās cerības saistījās ar junioru puišu un U23 dāmu grupām, kurās latvieši bija starp galvenajiem favorītiem.

U23 grupā dāmām Veronika Monika Stūriška (“Silvas ziķeri”) pēc sestās vietas vakar, šodien pirmajā kārtā ierindojās trešajā vietā. Turpinājums trenera Ģirta Kātiņa audzēknei bija izcils. Uzvaras tika gūtas gan ceturtdaļfinālā, gan arī pusfinālā. Lielajā finālā Jaunpiebalgas vidusskolas 12. klases skolniece startēja no pirmā celiņa. Viņai padevās lielisks starts, kas ļāva iegūt līderes pozīciju. Lai arī trases vidus daļā viņai pietuvojās otrajā vietā esošā francūziete Marija Favrela, tomēr līderes godu mūsu sportiste neatdeva un beigās pārliecinoši finišēja pirmajā vietā. Vērtējot arī elites dāmas, Veronikai otrs ātrākais apļa laiks. Šī viņai šosezon otrā uzvara.

Junioru grupā Eiropas čempiona kreklā šodien startēja vakar otro vietu izcīnījušais Edgars Langmanis. Edžus Treimaņa audzēknis dienu iesāka ar drošu uzvaru pirmajā kārtā. Tam sekoja uzvaras arī 1/16 daļfinālā un astotdaļfinālā. Ceturtdaļfinālā Edgars startēja vienā braucienā ar vakar piekto vietu izcīnījušo kluba biedru no “BMX Rīga/ RRS” Kristeru Apelu. Ja Edgars izcīnīja kārtējo uzvaru, tad Kristeram šajā braucienā septītā vieta, kas neļāva kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālā Edgaram Langmanim pa galam neizdevās starts. Viņš nonāca vien astotajā pozīcijā ar būtisku atpalicību no TOP4. Lai arī mūsu sportists centās, tomēr pacīnīties par finālu neizdevās. Finišs astotajā vietā, kas sacensību noslēgumā deva 15. pozīciju.

Pusfināla barjeru vīru U23 grupā sasniegt izdevās “AKSSC Valmiera/ Tālava VSS” pārstāvim Emīlam Mārtiņam Treimanim, kurš tajā finišēja sestajā vietā, sacensības noslēdzot cienījamajā 13. vietā.

G15/16 grupas lielo finālu otro dienu pēc kārtas sasniedza “MŠA Valmieras puikas/ VSS” braucēja Adelīna Kārkliņa. Valmieriete startēja no pirmā celiņa, tomēr tas nepalīdzēja izkarot vietu TOP3 pēc pirmās virāžas. Finišu viņa sasniedza sestajā vietā. Jāatzīmē arī “BMX Rīga/ RRS” sportista Roberta Černova izcīnītā augstā 11. vieta B15/16 jauniešu grupā.

B14 grupas finālā iekļuva "BMX Rīga/ RRS" braucējs Ralfs Ratnieks, kurš tajā piedzīvoja kritienu un ieņēma 8.vietu. 

Vakara daļā trešā posma sacensības aizvada jauniešu un amatieru grupu sportisti.

UEC Eiropas kausa Zolderas posmu norise:

Pirmdiena – 1. aprīlis:

09:35: Jauniešu 13 – 14, amatieru, bērnu 8 – 12 un krūzeru 4. posma sacensības

Sacensības tiešraidē varēs vērot Eiropas Riteņbraukšanas savienības portālā www.uec.ch.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044