BMX

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI  Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.

 Pasaules kausa sezonā šogad bija paredzēti astoņi posmi, tomēr jau kādu laiku iepriekš tapa skaidrs, ka Nīderlandes pilsētā Papendālē paredzētie divi posmi nenotiks. Lielā mērā tas saistīts ar Parīzes Olimpiskajām spēlēm, kas ir visu TOP sportistu galvenais mērķis un lielā mērā arī diktē kopējo kalendāru.

Noslēdzošie divi posmi šīs nedēļas nogalē risināsies ASV esošajā Oklahomas štata pilsētā Tulsā. Sacensību trase izveidota tehniski ļoti prasīga. Īpaši tas attiecas un pirmo tramplīnu.

Latviju šajos posmos pārstāvēs divas trenera Ģirta Kātiņa audzēknes no “Silvas ziķeri” kluba. Dāmu elitē starp 36 sportistēm redzēsim Vinetu Pētersoni, kura šiem posmiem gatavojās Kolumbijā, tur aizvadot arī sacensības un papildinot UCI punktu ražu. Pasaules kausa kopvērtējumā Vineta šobrīd ieņem 28. vietu, bet ļoti pārliecinoša līdere ir Austrālijas sportiste Saja Sakakibara.

Dāmu U23 grupā īkšķi jātur par Veroniku Moniku Stūrišku. Gaidāmajos posmos šajā grupā redzēsim 19 sportistes. Sīvāko konkurenci mūsu sportistei izrādīt gatava mājiniece Ava Korleja, austrālietes – Izabela Meija un Taja Rufusa, kā arī beļģiete Aiko Gommersa. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc Jaunzēlandes un Austrālijas posmiem mūsu braucēja ieņem sesto vietu, kamēr līdere ir austāliete Taja Rufusa.

Sacensību sākums pēc Latvijas laika abas dienas gaidāms pulksten 20:10 pēc Latvijas laika. Ceturtdaļfināli un tālākās cīņas par uzvaru gaidāmas no pulksten 23:00. Tiešraide UCI oficiālajā youtube kanālā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044