BMX

Ar posmu Štromberga trasē startēs jaunā “Crystal Dent” BMX LK sezona

Sestdien Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” norisināsies “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezonas pirmais posms. Sacensību sākums gaidāms pulksten 11:00. Jaunajā sezonā iekļauti kopumā deviņi posmi. Foto: Sanda Balode.

Lai arī liela daļa Latvijas BMX sportisti jau aizvadījuši pirmās sacensībās starptautiskajās vai pašmāju sacensībām, lielais sezonas starts mūsu valstī tradicionāli sākas ar nacionālā seriāla pirmo posmu. Otro gadu pēc kārtas tas nesīs “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa nosaukumu. Seriāla titulsponsors arī šajā gadā ir modernās zobārstniecības klīnika “Crystal Dent”.

Sezonas pirmais posms gaidāms jau šīs nedēļas nogalē, kad lieli un mazi braukt gribētāji pulcēsies Valmieras Olimpiskajā centrā esošajā Māra Štromberga BMX trasē. Sacensības risināsies Ziemeļeiropas modernākajā BMX centrā. Posmu uzņems viena no aktīvākajām BMX organizācijām mūsu valstī – BMX klubs “Valmiera”, kas iepriekš bija pazīstami kā “Valmieras puikas”.

Sacensību sākums sestdien gaidāms pulksten 11:00, bet izšķirošie braucieni sāksies pēc pulksten 14:00. Uzvarētāji tiks noteikti kopumā 20 vecuma un meistarības grupās kā puišiem, tā meitenēm. Dienu vēlāk turpat norisināsies Valmieras Olimpiskā centra kausa izcīņa.

Jaunajā sezonā iekļauti deviņi posmi. Bez Valmieras, sacensības notiks arī Tukumā, Jelgavā, Ventspilī, Vecpiebalgā, Rīgā, Valmieras novada Avotos, Madonā un Smiltenē. Tikmēr Latvijas čempionāts 6. jūlijā risināsies Ādažu novada Kadagā.

Sezonas kopvērtējums tiks noteikts sportistiem no 13 gadu vecuma, izņemot krūzeru klašu braucējus. No deviņiem posmiem kopvērtējuma ieskaitē tiks vērtēti sešu posmu labākiem rezultāti. Tradicionāli lielākā konkurencē solās būt zēnu grupās no B8 – B11.

Šī gada lielākais jauninājums BMX sacensībās Latvijā ir transponderu ieviešana. Eiropas sacensībās tas jau notiek, bet Latvijā šī būs pirmā sezona, kad  braucējiem vajadzēs iegādāties vai īrēt savu transponderu, kas būs jāizmanto LRF kalendāra sacensībās. Tas ievērojami atvieglos un modernizēs rezultātu uzskaites sistēmu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044