BMX

Šonedēļ gaidāmajā UEC BMX Eiropas čempionātā startēs 106 Latvijas sportisti

No piektdienas līdz svētdienai Itālijas pilsētā Veronā norisināsies UEC BMX Eiropas čempionāts. Starp vairāk nekā 2130 sportistiem redzēsim 106 Latvijas sportistus. Viņu vidū arī Pasaules čempione dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška. Foto: Nico Van Dartel.

 UEC BMX Eiropas čempionāts norisināsies trīs dienu garumā. Elites, U23, junioru, jaunatnes, bērnu, amatieru un krūzeru klasēs pieteikušies 2130 sportisti no visas Eiropas. Ļoti kupla pārstāvniecība šajā gadā ir Latvijai. Aktīvi pārstāvēti teju visu BMX klubu sportisti.

Mūsu valsts godu aizstāvēs 106 sportisti. Lielākā daļa no šī skaita bērnu un jaunākajās jauniešu grupās. Jāizceļ Pasaules čempiones U23 grupā Veronikas Monikas Stūriškas starts. “Silvas ziķeru” sportiste uzreiz no ASV devās uz Veronu, lai laicīgi sagatavotos gaidāmajām sacensībām. Dāmu elitē Latvijas godu aizstāvēt gatava Veronikas kluba biedrene Vineta Pētersone. Tikmēr junioru meiteņu grupā īkšķi jātur par “BMX Rīga/ RRS” pārstāvi Paulu Kibari.

Vīru elitē pasaules čempionātā gūtās traumas dēļ, čempionāts jāizlaiž Kristenam Krīgeram, kamēr Latvijas godu aizstāvēs – Rinalds Jānis Kārkliņš un Mikus Dāvids Strazdiņš (abi “AKSSC Valmiera”).  U23 vīru konkurencē par lielo finālu cīnīties gatavs gan pasaules čempionāta pusfinālists Emīls Mārtiņš Treimanis (“AKSSC Valmiera”), gan arī  Kārlis Pedraudzis, Noah Laake un Dāvis Jānis Elbrets.

Junioru puišu konkurencē par pasaules čempionātu reabilitēties ļoti vēlas abi “BMX Rīga/ RRS” pārstāvji – Edgars Langmanis un Kristers Apels. Edgaram ir jāaizstāv savs pērn iegūtais Eiropas čempionāta tituls.

Vecākajās jaunatnes grupās, kas arī sacentīsies par čempionāta medaļām, redzēsim pasaules čempionāta trešās vietas ieguvēju Adelīnu Kārkliņu (“MŠA BMX Valmiera/ VSS”). Krūzeros jāizceļ pērnā gada čempiona Ģirta Jonkusa (“Mītavas kumeļi”), smiltenieša Renāra Augas un jelgavnieka Emīla Jekševica dalība. Kā allaž spēcīgi latvieši būs arī jaunākajās grupās.

Čempionāts startēs piektdien, kad no pulksten 11:05 pēc Latvijas laika sāksies 8 – 10 gadu veco sportistu un krūzeru  grupu sacensības. Sestdien no pulksten 16:15 pēc Latvijas laika sāksies sacensības elites, U23, junioru un 15 – 16 gadīgo jauniešu grupā. Tikmēr čempionāts noslēgsies svētdien, kad no 10:45 risināsies sacensības jauniešiem no 11 – 14 gadiem, kā arī amatieriem no 17 gadu vecumam. Pulksten 16:00 risināsies arī komandu brauciena sacensības.

Piektdien un svētdien sacensībām tiešraidē ērti sekot varēs mājaslapā uec.ch. Sestdienas sacensības, sacenšoties, čempionātu klašu braucējiem, līdz pulksten 17:55 skatāmas uec.ch, bet izšķirošie braucieni no pulksten 19:00 būs redzami “Eurosport Player”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044