BMX

Nedēļas nogalē Valmierā notiks UEC BMX Eiropas kausa posmu sacensības

Jau šajā nedēļas nogalē, 13. un 14. jūlijā, Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” norisināsies UEC (Eiropas Riteņbraukšanas savienība) Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 9. un 10. posma sacensības, kurās dalību apstiprinājuši 500 sportisti no 25 valstīm.

Sacensībās Valmierā redzēsim 2023. gada Eiropas čempionāta elites vīru bronzas medaļnieku Ediju Klerti (Eddy CLERTE) no Francijas, un šveicieti, iepriekšējā posma uzvarētāju, Lorisu Aberhardu (Loris Aeberhard), kā arī vadošos Latvijas braucējus. Mājas posmos Latviju pārstāvēs 193 sportisti, tostarp Latvijas labākais elites braucējs Kristens Krīgers. Lieki piebilst, ka Kristens šogad pārstāvēs Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs. Tāpat dalību pieteikuši arī tādi labi zināmi sportisti kā Vineta Pētersone, Edgars Langmanis, Kārlis Pedraudzis, Mārtiņš Emīls Treimanis, Paula Kibare un citi.

UEC Eiropas kausa posmi BMX riteņbraukšanā Valmierā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. Šogad dalībnieku skaits nemainīgi augsts - elites, U23, junioru, jaunatnes, bērnu un amatieru grupās pieteikušies 500 sportistu. Par godalgām cīnīsies ne tikai Eiropas vadošie BMX braucēji, bet arī pārstāvji no Kanādas, Īrijas un Kolumbijas. Šīs sacensības ik gadu pulcē vairāk nekā 1000 skatītājus klātienē no visas pasaules.

Abās dienās - sestdien un svētdien - sacensības sāksies plkst. 11.05, kad trasē redzēsim elites, U23, junioru un vecāko jauniešu grupu sportistus. Fināli gaidāmi ap plkst.16.00.

Aicinām izmantot iespēju un apmeklēt šīs augsta līmeņa BMX sacensības klātienē Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera”. Ieeja pasākumā abās sacensību dienās ir bezmaksas. Tāpat pilsētas un sacensību apmeklētājiem būs pieejama bezmaksas autostāvvieta iepretim BMX trasei. Sacensību organizatori būs parūpējušies par gardiem ēdieniem un dzērieniem, kā arī aktivitātēm mazākajiem pasākuma apmeklētājiem.

Jau 2025. gadā Valmiera ar lielu lepnumu uzņems UEC Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā, kas jau atzīmēts nākamā gada kalendārā. Sacensības Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” notiks 2025. gada 12. un 13. jūlijā.

Attālināti Eiropas kausa devītā un desmitā posma sacensībām BMX būs iespēja sekot līdzi arī tīmekļvietnē sportacentrs.com un tv.uec.ch.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044