BMX

BTA Pump Track Čempionāts 2024 – otrais sezonas posms Cēsīs

Cēsu Velosolutions asfalta velotrasē, 20. jūlijā norisinājās otrais Latvijas "BTA Pump Track" Čempionāta sezonas posms, kas uz starta līnijas pulcēja 152 sacensību dalībniekus četrās  vecuma grupās.

“BTA Pump Track” Čempionāts ir dzīves stila un aktīva dzīvesveida sacensības, kas jau ceturto gadu Latvijā pulcē atbalstītājus un dalībniekus ar dažādiem braucamrīkiem – velo, skrituļslidām, skrituļdēļiem, kā arī skrejriteņiem. 20. jūlijā braucēji Cēsīs četrās vecuma kategorijās (U10, U14, U18 un OPEN) devās trasē, lai sacenstos ar citiem savas vecuma grupas braucējiem un uzstādītu savu labāko trases laiku. Otrajā šīs sezonas posmā piedalījās aizrautīgi braucēji gan sieviešu, gan vīriešu grupās, kuri bija ieradušies no dažādiem Latvijas reģioniem. Sacensībās startēja gan jaunākās paaudzes braucēji, kur šoreiz trasē devās pats jaunākais dalībnieks BTA Pump Track Latvijas Čempionāta vēsturē - 2 gadus jaunais Emanuels Ezītis (2022. dzimšanas gads), gan vecāka gada gājuma dalībnieki līdz pat 56 gadu vecuma slieksnim (1968. dzimšanas gads), gan arī profesionāli sportisti – katrs savā grupā, savstarpēji nekonkurējot.

Visās vecuma grupās un braucamrīku kategorijās bija jūtama savstarpēji draudzīga konkurence un sportisks uzvaras gars. Kā ierasts, intensīvākās sacensības norisinājās starp pieredzējušajiem PRO klases braucējiem, kur bija jūtama sīvāka sāncensība un cīņa par labākajām vietām līdz pat pēdējām sacensību sekundēm. Arī otrajā šīs sezonas posmā kā jau ierasts iepriekš, visvairāk pārstāvētā braucamrīku grupa bija velosipēdu (BIKE un BIKE PRO). Profesionālo velo braucēju BIKE PRO OPEN vīriešu grupā šoreiz ātrāko apļa laiku uzstādīja un Cēsu posma uzvaru izcīnīja Anatolijs Bervjačonoks ar 12.67 sekundēm, bet otrajā vietā ierindojās šī gada pirmā posma uzvarētājs Edgars Melnalksnis ar 12.76 sekundēm, atpaliekot no pirmās vietas tikai par 90 milisekundēm. Sieviešu BIKE PRO OPEN grupā pirmās vietas dalīja Amanda Azarova ar apļa laiku 19.32 sekundes un Anna Aļeksejeva ar apļa laiku - 23.50 sekundes.

“BTA Pump Track” Čempionāts ir inovatīvs un mūsdienīgas sporta dzīves stila sacensību koncepts. Šāda veida sacensības Baltijā tiek rīkotas jau ceturto gadu, un šīs sezonas divi aizvadītie posmi ir rezonējušies ar lielu atsaucību. Nākamie sacensību posmi tiks realizēti  Alūksnē, Baldonē un Mārupē. Šīs sezonas mērķis ir turpināt apvienot arvien vairāk braucējus, iesaistīt visa vecuma un paaudžu interesentus aktīvā dzīvesveida kustībā, rīkot arī citus līdzvērtīgus šāda veida pasākumus, dodot iespēju ikvienam pārbaudīt savas braucamrīku prasmes, kā arī iesaistīties un gūt jaunu pozitīvu pieredzi.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044