MTB

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona sāksies gleznainajā Siguldā  

Nākamās nedēļas svētdienā, 18. jūlijā, ar gleznaino un ļoti interesanto Siguldas posmu – startēs 2021. gada Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona. Kopumā tajā iekļauti seši posmi. Pieteikšanās pirmajam posmam un visai klātienes sezonai turpinās mājaslapā velo.lv.

Neskatoties uz izaicinājumiem, kas valda visā pasaulē, Latvijas lielāko velo sacensību rīkotāja – Igo Japiņa sporta aģentūra – radusi iespējas drošos apstākļos sākt jauno klātienes Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonu. Pavasara mēnešos tika rīkotas virtuālās Siguldas posma sacensības, bet jau no maija mēneša ikvienam bija iespēja baudīt Latvijas skaistās velotrases, piedaloties Latvijas valsts mežu MTB maratona individuālajos braucienos.

Nākamās nedēļas svētdien, 18. jūlijā,  Siguldas novadā tiks dots starta šāviens arī klasiskajai MTB maratonu sezonai. Siguldas posms šogad būs vēl atšķirīgāks no iepriekšējos gados pieredzētā. Starta un finiša vieta atradīsies ārpus pilsētas – pie atpūtas kompleksa “Brūveri”. Distances būs kļuvušas vēl aizraujošākas, gleznainākas un tehniski interesantākas. Trases autors arī šajā gadā būs aktīva dzīves veida piekritējs, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš nesezonas periodu pavadījis jaunu taku meklējumos.

Mājaslapā velo.lv atvērta dalībnieku pieteikšanās. Ikvienam ir iespēja izvēlēties starp “Toyota Hybrid”, “Lielbāta” tautas, vai “Mammadaba” veselības brauciena distancēm. Siguldas novada iedzīvotājiem ar Siguldas ID karti, reģistrējoties Siguldas tūrisma informācijas centrā būs iespējams saņemt 20 procentu atlaidi. Velo.lv tikmēr pieejams arī nolikums, bet drīzumā tur ērti lejupielādējamas būs distanču kartes un detalizētu dienas plānu.

Šogad Latvijas valsts mežu MTB maratonā iekļauti kopumā seši posmi. Bez Siguldas, notiks arī Madonas, Priekules, Talsu, Cēsis – Valmiera un Ikšķiles posmi.

Pēc finiša katrs dalībnieks saņems “Lielbāta” dabīgā avota ūdeni. Organizatori un atbalstītāji šosezon būs parūpējušies par virkni pārsteiguma balvām ne tikai ātrākajiem, bet arī veiksmīgākajiem dalībniekiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044