MTB

“VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionātā MTB XCO atšķirīgāka trase; aicina pieteikties  

Pilnā sparā mājaslapā lrf.lv rit dalībnieku reģistrācija nākamās nedēļas sestdienā, 17. jūlijā, gaidāmajam Latvijas un Lietuvas čempionātam MTB Olimpiskajā krosā. Sacensības risināsies “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā. Izmaiņas piedzīvojusi sacensību trase, kurā vairs nebūs akmens sekcija, ko aizstās jauni nobraucieni. Pieteikšanās sacensībām būs iespējama līdz 15. jūlijam.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijas apvienojušas spēkus kopējam MTB Olimpiskā (XCO) krosa čempionātam. Tikmēr jau trešo gadu pēc kārtas sacensības norisināsies “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā. Prestižākās MTB sacensības Latvijā šogad nesīs “VeloExpress” komandas vārdu. “VeloExpress” komandas braucēji ne tikai paši aktīvi piedalās MTB sacensībās, bet arī sniedz savu atbalstu jaunatnes riteņbraukšanas attīstībai Latvijā. Pasākuma laikā sabiedrība tiks plašāk informēta par Latvijas Riteņbraukšanas jaunatnes fondu.

Izmaiņas piemeklējušas arī sacensību trasi. Lai arī starta un finiša vieta arī šogad būs “Fischer” slēpošanas centra stadionā, tomēr organizatori bija spiesti mainīt trasi konfigurāciju. Nebūs ierastā akmens dārza, kā arī sekojošie tramplīni. Tā vietā trasē iekļauti jauni, gari un visai prasīgi nobraucieni, kā arī kāpumi, kuri iepriekšējos gadus Latvijas čempionātā nav bijuši iekļauti. Trase noteikti fiziski nav kļuvusi vieglāka, tomēr tā būs pieejamāka tiem, kurus iepriekš no dalības atturēja akmens dārzs.

Savu dalību čempionātā apliecinājuši visi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji. Viņu vidū redzēsim 2017. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju XCO krosā U23 vecuma grupā Mārtiņu Blūmu, daudzkārtējo Latvijas čempionu MTB maratonā, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos MTB maratonā sekmīgi startējušo Oskaru Muižnieku. Gaidāma arī 2018. gada Pasaules kausa posma elites grupas ceturtās vietas ieguvēja Arņa Pētersona dalību. Kopumā Latvijas čempionātā ātrākie tiks noteikti 17 vecuma grupās vīriešiem un sievietēm. Papildus notiks arī Open sacensības nelicencētajiem braucējiem.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 10:00, kad trasē dosies jaunāko grupu braucēji. Tikmēr elites vīru sacensības norisināsies ap pulksten 13:30. Precīzs laika grafiks tiks publicēts nākamajā nedēļā.

Pērn par Latvijas elites čempioniem kļuva Mārtiņš Blūms un Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Latvijas un Lietuvas absolūtos čempiona titulus tikmēr ieguva Blūms un lietuviete Katarzina Sosna. Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Reģistrācija un tehniskais gids pieejams ŠEIT:

Kaspara Gardas veidotais trases VIDEO apskats pieejams ŠEIT:

Trases shēma pieejama ŠEIT:

GPX Fails pieejams ŠEIT:

LV LT cempionats afisa LV 2

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044