MTB

Sestdien Siguldā notiks “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas MTB XCO krosā

Ceturtdien, 15. jūlijā, mājaslapā lrf.lv noslēgusies dalībnieku pieteikšanās “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionātam MTB Olimpiskajā krosā. Prestižās sacensības norisināsies sestdien “Fischer” slēpošanas centrā Siguldā. Organizatori izveidojoši papildus grupas amatieriem, kā arī U23 braucējiem. Tikmēr kopā apvienotas elites un “Cycling for all” dāmas. Foto: Agnis Melderis. 

“VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā tiek gaidīts ar lielu interesi. Šīs ir prestižākās kalnu riteņbraukšanas sacensībām, par kurām sportisti elites un junioru grupās saņems Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.

Organizatoriem īpaši izaicinoši apstākļi bija trases konfigurācijas izveidei. Piesaistot gan vadošos trenerus, gan uzklausot braucēju domas, tika atrasts iespējami labākais variants. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trase ir kļuvusi pat fiziski prasīgāka. Dalībniekiem būs jāpievar jauni un izaicinoši nobraucieni, kā arī kāpumi. Viņu vidū mulčas kāpums. Šogad vairs nebūs akmens dārza, kas jaunā vietā atgriezīsies nākamajos gados.

Sacensības pulksten 10:00 atklās jaunākie dalībnieki – C grupas zēni un meitenes, kā arī B grupas jaunietes. Šo kategoriju sportisti veiks divus apļus. Turpinājumā, ap pulksten 10:50 tiks dots starta šāviens jauniešu puišu un sieviešu Master grupu dalībniekiem. Šo grupu braucējiem priekšā trīs apļi.

Pēc pulksten 12:00 sacensības uzsāks sieviešu elites, U23 un CFA apvienotās grupas sportistes, kā arī vīriešu Master grupu braucēji. Šī brauciena dalībniekiem būs jāveic četri apļi (izņēmums Master 5+ braucējiem, kuriem trīs apļi). Šogad Master grupu braucēji sadalīti ik pa pieciem gadiem vienā grupā, bet, ņemot vērā, ka Latvijā nav būtiskas atšķirības starp elites, U23 un Cycling for all dāmām, šī grupa apvienota vienā.

Dienas kulminācija būs elites/U23, junioru un CFA vīru grupas starts. Elites/U23 braucējiem būs jāveic seši ievadaplis + seši pamatapļi, kamēr abām pārējām šī brauciena kategorijām priekšā četri pamatapļi. Lai arī U23 braucēji varēs pretendēt uz elites čempiona titulu, pirmo gadu izdalīta atsevišķa U23 grupa, ar mērķi papildus motivēt jaunos braucējus startēt elites konkurencē. Provizoriskais starts dienas ātrākajam braucienam tiks dots pulksten 13:30. Diena noslēgsies ar Open klases braucienu nelicencētajiem, kura sākums būs pulksten 15:30.

Pieteikšanās sacensībās tiks noslēgta ceturtdien, 15. jūlijā, pulksten 18:00. Ikvienam ērti iespējams pieteikties mājaslapā lrf.lv. Tur atrodams arī nolikums un cita informācija. Ceturtdien trase tiks marķēta un uzstādīts būs arī tilts, kas sadalīs trasi divos līmeņos. Dalības maksa, atkarībā no vecuma grupas, ir no 6 – 16 EUR.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044