MTB

Svētdien notiks Latvijas čempionāts MTB Downhill

Svētdien, 25. jūlijā, Siguldā Kordes trases kompleksā norisināsies Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) kalnu nobrauciena (DHI) disciplīnā. Gada nozīmīgākās sacensības, kur sportistiem būs iespēja cīnīties par vērtīgajiem UCI punktiem, pulcēs visus labākos pašmāju braucējus, tostarp pašreizējo Latvijas čempionu Tāli Liepiņu, ātro un smaidīgo Henriju Vimbu, Mārtiņu Bērziņu un pieredzējušo Mārci Ščerbiņinu.

 Jau otro gadu pēc kārtas, šosezon nozīmīgākās sacensības norisināsies stāvajās Kordes trasē, Siguldā, kur dalību pieteikuši arī Igaunijas un Lietuvas ātrākie sportisti, startējot Baltijas Downhill kausa ieskaitē.

Sacensību rīkotāji dalībniekiem ir sagatavojuši ļoti interesantus nobraucienus. Jau izsenis Gaujas senlejā notikušas Latvijas mēroga sacensības DHI disciplīnā un arī XCO, un sacensību trasēs būs Siguldai raksturīgie stāvie un šaurie nobraucieni, tramplīni, plašas virāžas un pļavas līkumi, un daudz citi riskanti pārbaudījumi. Starts tiks dots Šveices ielā netālu no Siguldas bobsleja un kamaniņu trases, finišs būs kalna pakājē pie Kordes trases galvenās ēkas.

Sacensību pirmais nobrauciens ap plkst.13:10, kad trasē dosies jaunākie sacensību dalībnieku junioru, sieviešu, pieredzējušo master un hobiju klases braucēji. Ap pulksten 14:00 cīņu par čempiona tituliem turpinās Elites grupa, kur dalībnieki uzrādīs visātrākos trases laikus. Sacensību noslēgumā arī plānota ātrāko braucēju apbalvošana ar atbalstītāju balvām.

 Reģistrēties sacensībām tiešsaistē iespējams līdz 23.jūlijam šeit - https://www.sportlat.lv/.../downhilllv.../registracija. Dalības maksa reģistrējoties tiešsaistē par 6-7 EUR izdevīgāk nekā reģistrējoties sacensību dienā.

Sacensības rīko Latvijas Kalnu Riteņbraucēju Apvienība ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas atbalstu. Skatītājiem būs jāuzrāda sadarbotspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044