MTB

Vivus.lv MTB Maratona 3.posmā Alūksnē uzvar Purniņš un Kovgere

Svētdien Alūksnē tika aizvadīts Vivus.lv MTB Maratona 3.posms. Uzvara maratona distancē šoreiz DTG-MySport braucējam Laurim Purniņam, tur pat aiz viņa  komandas biedrs Oskars Muižnieks. Sieviešu maratona distancē uzvara vietējai alūksnietei – Beātei Kovgerei no EMU Mālpils sporta kluba komandas. Organizatoru sagatavots foto un informācija. 

 Alūksnes posms šoreiz solīja tehnisku un aizraujošu sacensību trasi – sākums slēpošanas un atpūtas bāzē Mežinieki, kas tālāk aizveda pa Alūksnes pļavām un mežiem, apkārt Alūksnes ezeram, bet noslēgumā dalībniekus izveda pa Alūksnes skaistākajām vietām salā un pilssalā. Alūksnieši bija parūpējušies par 49 kilometru garu distanci maratona braucējiem un 36 kilometru garu pusmaratona trasi, bet Pusaudžu un velobrauciena Johhny Blooms dalībniekiem 11 kilometru gara trase, izbraucot visas labākās Mežinieku atpūtas bāzes taciņas.

Šoreiz pirmie uz starta devās Baltais Pusaudžu distances dalībnieki, bet uzreiz pēc viņiem trasē devās Johhny Blooms velobrauciena dalībnieki. Uzvaru pusaudžu distancē svinēja iepriekšējo posmu līderis Rihards Lozbergs, otrais Bruno Brēde, bet trešais Kristers Žukas.  

Kā nākamie uz starta devās maratona distances dalībnieki. Lielāko distances daļu DTG-MySport komandas biedri – Muižnieks un Purniņš pavadīja divvientulībā, sacenšoties savā starpā. Viss izšķīrās finiša spurā, kur par mata tiesu ātrāks izrādījās Lauris Purniņš, aiz sevis atstājot Muižnieku. Abi sportisti trasi veica 1 stundā un 49 minūtēs. Trešais finišēja Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree braucējs Māris Bogdanovičs, zaudējot līderiem 23 sekundes. Dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Beāte Kovgere, otrā vieta Zanei Ķelpei.

 Kā vienmēr ar visiespaidīgāko dalībnieku skaitu pēdējie trasē devās Latvijas valsts mežu pusmaratona distances dalībnieki. Šoreiz pusmaratona distances finišs pavisam interesants, pirmie septiņi braucēji finišēja 7 sekunžu intervālā. Finišā uzvaru izrāva Rolands Rītiņš (VW Komerctransports - Veloprofs.lv) trasi veicot 1 stundā un 24 minūtēs, 2 sekundes zaudējot otrajā vietā Mārtiņš Daļeckis (Dako Ziemeļvidzeme) un trešajā Artūrs Nummurs (Velo Express Scott), 4.vieta iepriekšējo 2 posmu līderim Ģirtam Cirvelim.

Dāmu konkurencē pusmaratona distancē nepārspēta ZZK komandas braucēja Evelīna Ermane-Marčenko. Marčenko trasi veica 1 stundā un 34 minūtēs. Otrā finišēja Renāte Rodionova no Carnikavas komandas, bet trešā vieta Roadex komandas braucējai Kristai Pūcītei. 

Paldies Alūksnes novadam par uzņemšanu! Nākamaie seriāla posmi gaidāmi 7. un 8.augustā Cēsīs. Vairāk informācijas: mtb-maratons.lv

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044