MTB

Aizraujoši notikumi LVM MTB maratona Madonas posmā

Svētdien Madonā aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas otrais posms, kas pulcēja velo mīļus no visas Latvijas. Prestižajā “Toyota” distancē uzvaras laurus vīriem plūca “DTG – MySport” komandas riteņbraucējs Andžs Flaksis, kamēr dāmām otrais panākums Leldei Ardavai. Vērienīgajā “Lielbāta” tautas distancē tikmēr ātrākie izrādījās – Jānis Rubiks un Monta Pauloviča. Foto: Agnis Melderis.

Madonā Latvijas valsts mežu MTB maratona posms atgriezās pēc divu gaudu pauzes. Velo cienītājus no visas Latvijas uzņēma sporta un atpūtas bāze “Smeceres sils”.  Sacensību organizatori bija parūpējušies par aizraujošām un daudzveidīgām distancēm. Netrūka ne tehniskāku posmu slēpošanas trasē, ne ātrāku gabalu pa grants ceļiem. Savu iespaidu atstāja arī spēcīgais vējš.

Prestižajā “Toyota” distancē sacensību tempu diktēja vadošo komandu – “DTG – MySport” un “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” braucēji. Konkurenci šīm vienībām izrādīja arī “ZZK” puiši ar Rodžeru Petaku priekšgalā. Ņemot vērā, ka trase nebija tik tehniski sarežģīta kā Siguldā, arī taktikas bija savādākas. Distances laikā no konkurentiem aizbēga Andžs Flaksis (“DTG – MySport” un Alekss Krasts (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”). Aiz muguras aktīvus uzbrukumus veica Latvijas čempions Oskars Muižnieks, kuram līdzi turējās Māris Bogdanovičs.

Neskatoties uz to, ka Muižnieka grupa līderu duetam bija pietuvojusies, tomēr pēc Aleksa Krasta aktīva darba, pārsvars netika pazaudēts. Pēdējos kilometros gan Andžs Flaksis spēja iegūt nelielu solo vadību, kas tika pārvērsta uzvarā. “DTG – MySport” braucējs 55,7 kilometru garo distanci veica pēc 1 stundas 46 minūtēm un 57 sekundēm. Aleksam Krastam otrā vieta, 2 sekundes aiz uzvarētāja. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Māris Bogdanovičs, kurš pēdējos metros atrāvās no Laura Purniņa un Oskara Muižnieka. Labāko sešinieku noslēdza vēl viens “DTG – MySport” braucējs Kārlis Vanags.

Sievietēm pārliecinoša uzvara Leldei Ardavai no “Veloprofs.lv” vienības. Daudzkārtējā Latvijas čempione aiz sevis atstāja Beati Kovgeri no Mālpils sporta kluba “EMU”. Tikmēr trešā vieta Ingai Haritonovai no “Latvian Cycling girls”.

Komandu vērtējumā uzvaras laurus plūca “DTG – MySport”, kam sekoja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” un “Dako Ziemeļvidzeme” komandas.

Ļoti aizraujoši notikumi risinājās “Lielbāta” Tautas braucienā, kura garuma sasniedza 37 kilometrus. Uzvarētāja likteņa noskaidrošana tika atstāta uz pašiem pēdējiem metriem. Par triumfu beigās reāli cīnījās seši braucēji.

Savas sprintera dotības lieliski apliecināja “Dako Ziemeļvidzeme” pārstāvis Jānis Rubiks, kurš izcīnīja sezonas pirmo triumfu. Trasē valmierietis pavadīja 1 stundu 14 minūtes un 55 sekundes. Otrā vieta Latvijas junioru izlases šosejas riteņbraucējam Kārlim Klismetam (MSĢ), kamēr labāko trijnieku noslēdza Rubika komandas biedrs Mārtiņš Daļeckis. Uzreiz aiz goda pjedestāla palika pirmā posma uzvarētājs un pērnā gada čempions Ģirts Cirvelis no “Roadex” komandas. TOP 6 iekļuva arī Aivis Karzons un Indulis Bikše.

Junioru konkurencē uzvara Kārlim Klismetam, otrā vieta Dominikam Timšānam (MSĢ), bet trešā Oskaram Jaunbērziņam (“Dako Ziemeļvidzeme”). Sievietēm uzvaras laurus šoreiz plūca “Ādaži velo” komandas pārstāve Monta Pauloviča. Otrā vieta viņas komandas biedrenei Santai Vīksnei, kamēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Anita Muižniece.

Lieliskā gaisotnē ritēja arī “Mammadaba” veselības distances brauciens, tā garumam sasniedzot 18,5 kilometrus. Zēnu M12 grupā ātrākais bija talsinieks Rihards Lozbers, kurš pārspēja arī visus braucējus no M14 grupas. Aiz Lozbera M12 grupā finišēja Kristers Štrauhmanis no “Ķekavas NSS” un Roberts Straubergs no “RRS/ Belo CP”.

M14 grupā uzvarēja Bruno Brēde no “LiVelo/ Zelta zeme”. Otrā vieta Kristeram Celitānam, bet trešā Raulam Ukinam. Meitenēm šajā grupā triumfs Amandai Reilijai Zariņai, otrā bija Loreta Vaisūna, bet trešā Laura Klismete. 12 gadus jauno meiteņu kategorijā Madonas trasi visātrāk pieveica Kate Skujiņa. Otrā vieta Ievai Jurēvičai, bet trešā Unai Lagzdiņai.

Azartiski notika arī “Maxima” bērnu braucieni, kuros piedalījās kupls dalībnieku skaists no Madonas un citām Latvijas vietām.

LVM MTB maratona sezonas turpinājums gaidāms jau pēc divām nedēļām. 15. augustā kuplo velo saimi uzņems Priekule.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044