MTB

Blūms pasaules čempionātā ieņem 22.vietu

 
LETA. Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms sestdien Itālijā pasaules čempionātā MTB olimpiskā krosa disciplīnā (XCO) ieņēma 22.vietu. 

 Latvijas riteņbraucējs labāko sniegumu demonstrēja otrajā un pēdējā jeb sestajā aplī, kad uzrādīja attiecīgi 12. un devīto ātrāko apļa laiku. Distances vidū, proti, pēc trešā apļa Blūms ierindojās 28.vietā, lai arī pēc otrā apļa bija piecas pozīcijas augstāk. Atlikušajos trīs apļos Blūms pakāpeniski uzlaboja savu sniegumu un finišu sasniedza 22.pozīcijā.

Blūms finišēja ar laiku viena stunda 26 minūtes un 50 sekundes, kas bija par četrām minūtēm un 19 sekundēm lēnāks laiks nekā uzvarētājam no Šveices Nino Šurteram. Divas sekundes tautietim zaudēja sudraba medaļas ieguvējs Matīass Flikīgers, bet bronzas medaļnieks Viktors Korecki no Francijas iepalika minūti un astoņas sekundes. Vīriešu konkurencē sacensībām dalību pieteica 94 sportisti, bet pieci no viņiem palika bez rezultāta.

Dienas pirmajā pusē U-23 konkurencē finišu nesasniedza Rodžers Petaks, kurš no sacensībām izstājās ceturtajā aplī.Petaks bija viens no četriem sportistiem, kurš nefinišēja, bet vēl viens dalībnieks neizgāja uz starta. Sacensībās piedalījās 97 sportisti.

Jau ziņots, ka Blūms ceturtdienas vakarā pasaules čempionāta īsajā distancē izcīnīja sesto vietu. Šī pozīcija ir augstākais rezultāts Blūma līdzšinējā karjerā kādā no disciplīnām. Īsajā distancē sacensības notiek pa īsāku apli nekā olimpiskajā krosā (XCO) pieņemts. Trasē iekļauts vairāk mākslīgo šķēršļu. Latviju pasaules čempionātā pārstāv divi sportisti - Eiropas čempionātā ceturto vietu izcīnījušais Blūms un Latvijas junioru čempione Evelīna Ermane-Marčenko, kura sacenšas junioru čempionātā.

\Pasaules čempionāts olimpiskā krosa un nobrauciena disciplīnās beigsies svētdien.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044