MTB

Smilktens un Staņēvičs godam aizvadījuši slaveno “Cape Epic”

Dienvidāfrikas Republikā aizvadīs pasaules slavenais kalnu riteņbraukšanas daudzdienu brauciens “Cape Epic”. To sekmīgi noslēguši arī Latvijas duets – Kārlis Smilktens un Normunds Staņēvičs.  Master grupā latviešiem 32. vieta, kamēr absolūtajā ieskaitē 132. pozīcija.

Kārlis Smilktens un Normunds Staņēvičs ir kaislīgi riteņbraukšanas amatieri. Kārlis ir arī riteņbraukšanas treneris un kluba vadītājs, kamēr Normunds sporta veida atbalstītājs, kura ieguldījums sekmējis arī Baltijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā organizēšanu.

Apvienojoties zem komandas www.Lothianvineyards.com, latvieši pieņēma izaicinājumu startēt pasaulē slavenākajās un vienās no smagākajām MTB daudzdienu sacensībām “Cape Epic”. Astoņās dienās tika veikts prologs un septiņi posmi.

Kārlis un Normunds sacensības aizvadīja gana stabili, Master grupā stabili turoties TOP35 vidū. Noslēdzošais posms, kas bija 68 kilometrus garš un bagātīgs ar 1650 augstuma metriem, latviešiem padevās gana sekmīgs. Master grupā tika gūta 27. vieta, kamēr absolūtajā vērtējumā 126. pozīcija.

Kopvērtējumā mūsu vīri sacensības noslēdza 32. vietā Master vīru konkurencē, kā arī 132. pozīcijā absolūtajā vērtējumā. Kopumā astoņās dienās trasē abi pavadīja 38 stundas 22 minūtes un 16 sekundes.

Par Kārļa un Normunda sajūtām smagajos etapos un par datu analīzi iepazīties var Kārļa Strava kontā ŠEIT:

Absolūtajā ieskaitē nepārspēti bija francūža Žordanu Šarū un dienvidāfrikāņa Metjū Bīrsa duets, kas par 8 minūtēm un 58 sekundēm apsteidza vāciešu Martina Freja un Simona Stībjaha pāri.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044