MTB

Mainās epidemioloģiskās prasības sporta jomā; sacensības var notikt tikai zaļajā režīmā

No 11. oktobra līdz 11. janvārim, saistībā ar slimības Covid-19 izplatību, Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, kas nosaka augstākas epidemioloģiskās prasības vairākās jomās, tostarp sportā. Galvenais, kas jāņem vērā – procesi, kas līdz šim bija paredzēti dzeltenajā režīmā, turpmāk būs zaļajā (vakcinēts/pārslimojis) režīmā.

 Vēršam uzmanību, ka no 2021. gada 11. oktobra stājas spēkā arī jaunie Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas turpmāk arī noteiks epidemioloģiskas drošības pasākumus, ciktāl MK rīkojums Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nenosaka citādi.

Kā ziņo Izglītības un zinātnes ministrija, cilvēku skaits vienā grupā telpā būs līdz 20, bet, ja tiek ievēroti visi drošības nosacījumi (grupu nepārklāšanās, platība u.c.), vienlaikus arī turpmāk varēs darboties vairākas grupas. Nevakcinēti bērni telpās varēs sportot individuāli – viens pret vienu ar vakcinētu treneri (vienā telpā nevarēs norisināties vairāki individuālie treniņi). 

Sportošana telpās grupā iespējama arī vienas klases ietvaros. Arī ārpus telpām grupu treniņos būs jāievēro “zaļais režīms”, grupas lielumam nepārsniedzot 20 personas. Bērnu un jauniešu sporta treniņos ārpus telpām grupā līdz 20 varēs piedalīties arī izglītojamie ar skolā veiktu testu, kā arī pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamie. Ja grupas nepārklāsies, vienlaicīgi varēs darboties vairākas grupas. Individuālas fiziskas aktivitātes bez trenera ārpus telpām var notikt bez ierobežojumiem.

Latvijas izlases (tai skaitā jauniešu un junioru), Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu sportistu (ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem), kā arī Murjāņu sporta ģimnāzijas un augstas klases sportistu sagatavošanas centru izglītojamo sporta treniņi gan iekštelpās, gan ārtelpās drīkstēs norisināties arī dzeltenajā režīmā, bet testēšana jāveic par saviem līdzekļiem (skolas tests nederēs).

Arī visas sporta sacensības turpmāk norisināsies zaļajā režīmā ar papildus ierobežojumiem. Dzeltenajā režīmā būs atļaut organizēt tikai starptautiskos sporta pasākumus (sportistiem no 16 gadiem), kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu sporta sacensības, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem. Skatītāji sporta sacensības un starptautiskus sporta pasākumus drīkstēs apmeklēt, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un tiek nodrošināti nosacījumi attiecībā uz publisku pasākumu rīkošanu. Atsevišķos gadījumos noteikts pārejas periods līdz 18.oktobrim, kas attiecas uz jau izziņotajiem pasākumiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044