MTB

17.aprīlī Tukumā startēs Vivus.lv MTB maratons 16.sezona

Pirmajās Lieldienas visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Tukumā, Milzkalnā uz Vivus.lv MTB maratona 16. sezonas sākumu.  Kā jau katru gadu neiztikt arī bez jaunumiem! Šajā sezonā dubultais posms Alūksnē un Talsos, kas pirmajā dienā iesāksies ar īsāku distanci un intervālu startu, bet otrajā dienā klasiskais starts. Šogad neiztiksim bez Apes 100km distances, kurā šogad jaunums – pāru kategorija. Foto: Agnis Melderis.

Šogad sākam Vivus.lv MTM maratona sezonu Tukumā, kas bija 2020.gada populārākais posms velobraucēju vidū. Tukuma trase kā vienmēr ir interesanta un ar dažādiem jauninājumiem.

1.posmā Tukumā būs iespēja startēt 4 distancēs:

- Veloprofs MTB maratona, 25-100km,

- Latvijas Valsts meži pusmaratona, 25-50km,

- Dateks.lv pusaudžu, 10-20km,

- Cido Bērnu brauciens, 200m-2km

  Pirmajiem starts plkst.10.00 tiks dots Veloprofs maratona distances dalībniekiem, bet uzreiz pēc tiem trasē dosies Dateks.lv pusaudžu distances dalībnieki, īsi pēc maratona trasē dosies arī mazākie sacensību dalībnieki un kā noslēdzošie dalībnieki plkst.11.30 startēs kuplāk pārstāvētā distance – Latvijas Valsts mežu pusmaratons. Visi sacensību laiki vēl var mainīties dēļ laikapstākļiem, tāpēc dalībniekiem aicinājums sekot līdzi informācijai mājaslapā vai MTB maratona Facebook lapā.

Tukuma trases organizators Māris Perševics sagatavojis gana interesantu trasi visiem braucējiem: Trase principā ir ļoti līdzīga 2020. gada trasei, kad posms oficiāli nenotika, bet gribētājiem tika dota iespēja izbraukt trasi. Sākuma daļā pamatā ir grants un meža ceļi pāris km garumā, kas lēnām pāriet uz meža ceļu un taciņu jeb singletrack savienojumu. Kopumā, ja neskaita trases sākuma daļu un maratona distances pāreju otrajā aplī, tad grants ceļi ir ļoti maz un pārsvarā trasi veido meža ceļi un taciņas. Trasē ir iekļauts gan Milzkalns, gan Āža kalns, kurus viena apļa laikā būs jāpievar vairākas reizes.

Pieteikšanās atvērta www.mtb-maratons.lv un būs iespēja pieteikties uz vietas. Pašlaik īpašs piedāvājums pērkot 5 vai 7 posmu abonementu. Vairāk par distanču maksām un abonementiem MTB maratons mājaslapā.

Pagājušā gada sezonā MTB maratona distancē uzvaras laurus kopvērtējumā plūca Oskars Muižnieks un Beāte Kovgere. Oskars gaidot jauno velo sazonu jau gatavojās un gaida pirmos startus: Domāju, ka 2022.gada MTB maratona sezona, tāpat kā iepriekšējās, man personīgi neliks vilties. Pēdējos gados ir izveidojušās labas MTB tradīcijas visās no vietām, kurās tas tiek organizēts. Trases tiešām un bez pārspīlējuma ir interesantas. Super, ka Tukuma posms šajā sezonā atkal ir atpakaļ. Dalībniekiem gatavojoties šim maratonam iesaku vairāk sagatavošanas posmu treniņprocesā aizvadīt braucot pa meža taciņām un tehniski sarežģītākām vietām, jo te nepietiek tikai ar spēcīgām un izturīgām kājām, ir jāprot arī pietiekoši labi pārvaldīt velo, lai spētu ekonomiskāk braukt mežā. Mani novērojumi ir tādi, ka tieši šajā komponentē vidējais Latvijas braucējs zaudē visvairāk. Sezona beidzot atkal varēs sākties aprīlī un beigties ar MTB100 septembrī, tāpēc novēlu dalībniekiem kvalitatīvi saplānot treniņus, lai jaudas pietiek visai MTB maratons 2022.gada sezonai. Tiekamies Tukumā!

Beātei šī sezona iesāksies nedaudz vēlāk, bet tas nemazina Beātes sacensību garu un sezonas sākuma gaidas: Priekš manis šobrīd izskatās, ka šī sezona iesāksies nedaudz vēlāk, ir gūta trauma! Es ļoti gaidu to momentu, kad varēšu uzkāpt uz velo un uzbraukt kaut vai treniņu! Visiem dalībniekiem, līdzjutējiem un atbalstītājiem novēlu izbaudīt sacensību garšu un lai visiem jaudīga sezona! Novēlam Beātei ātru atveseļošanos un gaidām atpakaļ!

Savukārt pusmaratona distancē uzvaru distancēs svinēja Ģirts Cirvelis un Krista Pūcīte. Ģirts priecīgi smaida un gatavojās: Tāpat kā Jūs, sacensību organizatori, tāpat arī braucēji gatavojas! Noteikti arī šajā sezonā redzēsiet mani uz starta līnijas! Šogad tāpat kā iepriekš sagaidu konkurenci no junioriem, jo redzot stiprus juniorus ir cerība nākotnē viņus ieraudzīt  profesionāļu rindās. Tā kā iepriekšējā sezona noslēdzās ar nepatīkamu traumu novēlu visiem veselību un lai sezona bez traumām!

Dāmu konkurences līdere Krista Pūcīte aicina mīlēt sevi un ieklausīties savā organismā:  Jau tagad ir skaidrs, ka gaidāmā velo sezona būs karsta! Novēlu katram izvirzīt sasniedzamus mērķus un, ja ne sasniegt, tad vismaz pietuvoties tiem. Bet pats galvenais, ko novēlu visiem šajā sezonā - mīlēt sevi un ieklausīties savā organismā, saudzēt tehniku un draudzēties ar līdzcilvēkiem. Lai visiem neaizmirstama 2022. gada velo sezona

Sezonas starts jau pavisam drīz! Tiekamies Tukumā 17.aprīlī. Pieteikšanās: https://www.mtb-maratons.lv/lv/2.registracija/8.piesakies-seit/

Vivus.lv MTB maratona sezonas kalendārs:

17.04.2022 – 1.posms, Tukums

21.05.2022 – 2.posms, Alūksne

22.05.2022 – 3.posms, Alūksne

09.07.2022 – 4.posms, Talsi

10.07.2022 – 5.posms, Talsi

07.08.2022 – 6.posms, Cēsis

10.09.2022 – 7.posms, Ape

Organizatoru informācija:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044