MTB

Velo cienītāji aicināti uz “VeloExpress” Latvijas kausa MTB pirmo posmu Ogrē

1. maijā Ogrē norisināsies jaunizveidotā “VeloExpress” Latvijas kausa pirmais posms pasaulē prestižajā Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Organizatori parūpējušies par ļoti aizraujošu trasi, bet iepriekšējā reģistrācija ilgs līdz 30. aprīlim mājaslapā lrf.lv. Foto: Agnis Melderis.

Olimpiskais kross ir pati prestižākā kalnu riteņbraukšanas disciplīna pasaulē. Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, vietējo organizatoru un veikala “VeloExpress” mērķis, izveidojot jaunu sacensību seriālu XCO krosā, ir veicināt šo sacensību popularitāti arī Latvijā.

Pirmais no kopumā četriem paredzētajiem posmiem norisināsies 1. maijā Ogres novadā esošajā dabas parkā “Ogres Zilie kalni”. Šeit ir izveidota XCO krosam lieliski atbilstoša trase. Lai arī kāpumi nav no pašiem garākajiem, tomēr atrasts lielisks balanss starp īsākiem dažāda stāvuma pakāpes pauguriem, aizraujošiem nobraucieniem, nelieliem apbraucamiem tramplīniem, tehniskām virāžām un citiem pārbaudījumiem. Trase ir piemērota ne tikai rūdītiem un pieredzējušiem riteņbraucējiem, bet arī jauniešiem, dāmām un amatieriem.

Kopējais apļa garums būs nedaudz virs četriem kilometriem. Distance jau šobrīd daļēji ir braucama, bet drīzumā tā tiks pilnībā marķēta. Sacensību centrs atradīsies laukumā pie Dubkalnu karjera, kur pieejama arī plaša stāvvieta, servisa un ēdināšanas zonas.

Ātrākie tiks noteikti kopumā 15 vecuma un meistarības grupās. Lai arī priekšrocības dalības maksā būs licencētajiem sportistiem, startēt varēs ikviens velo cienītājs. Papildus, organizatori ieviesuši klubu/ komandu vērtējumu, kas sola aizraujošu cīņu visas dienas garumā. Reģistrācija pieejama Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājaslapā – www.lrf.lv. Šeit atrodams arī nolikums un trases GPX fails. Pieteikties iespējams līdz 30. aprīlim.

REĢISTRĀCIJA, NOLIKUMS, GPX FAILS pieejams ŠEIT:

Latvijas kausa MTB XCO krosā sezonas posmi:

1. maijs, Ogre

28. maijs, Daugavpils

12. jūnijs, Carnikava

17. septembris, Sigulda

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044