MTB

Sestdien ar posmu Cēsis – Valmiera sāksies jaunā LVM MTB maratona sezona

Šīs nedēļas sestdienā, 23. aprīlī, ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku Cēsis – Valmiera startēs jaunā Latvijas valsts mežu (LVM) Kalnu divriteņu maratona jaunā sezona. Sezonas lielākais jaunums ir izveidotā “Toyota” Gravel distance. Tikmēr “Maxima” bērnu braucieni pirmajā posmā notiks gan Cēsīs, gan arī Valmierā.

LVM MTB maratons, kas ir tradīcijām bagātākais velo seriāls Latvijā, risinās kopš 2002. gada. Posms no Cēsīm līdz Valmierai seriāla kalendārā iekļauts no pirmā gada, kļūstot par neatņemamu Latvijas riteņbraukšanas klasiku. Šogad Vidzemes pilsētas savienojošais posms atgriežas aprīļa beigās.

Jauno sezonu kā pirmie uzsāks jaunākie pedāļu minēji, sacenšoties “Maxima” bērnu braucienos. Pirmo reizi bērnu braucieni notiks abās pilsētās. Cēsīs pirmie starti gaidāmi pulksten 11:00. Pulcēšanās pie “Hotel Cēsis”. Tikmēr Valmierā jaunākie braucēji distancē dosies no pulksten 11:30. Pulcēšanās pie Valmieras novada pašvaldības ēkas.

Jaunizveidotās “Toyota” Gravel distances starts tiks dots pulksten 13:00. Starta koridori izvietoti Lenču un Birzes ielu krustojumā. Trases kopējais garums sasniegs 57,2 kilometrus. Distance vedīs caur Lenčiem un Vaidavu. Atbilstoši Gravel distancei, trasē iekļauti daudz grants posmu un meža ceļu, kur iespējams braukt blakus vismaz diviem riteņbraucējiem. Finišs Valmierā tradicionāli būs pie Svētās Sīmaņa baznīcas. Svarīgi, ka šajā braucienā var startēt ar jebkura tipa velosipēdiem.

Pulksten 13:30 vienotā ceļā uz starta vietu pie Ērgļu klintīm dosies “Mammadaba” distances veicēji. Starts tiks dots pulksten 14:20. Šajā braucienā būs gan nesteidzīgi dabas baudītāji, gan arī azartiski zēnu un meiteņu grupu braucēji. Trases garums sasniegs 32,6 kilometrus. Pulcēšanās vieta Lenču un Birzes ielu krustojumā.

Dienas vērienīgākais starts tiks dots pulksten 13:45, kad 39,6 kilometru garajā trasē dosies “Lielbāta” MTB brauciena braucēji. Velo mīļus sagaida ātra un dinamiska trase, ietverot Gaujas Nacionālā parka takas, platākus meža un grants ceļus, kā arī aizraujošas beigas Valmieras pilsētā.

Šajā sezonā riteņbraucēji sacentīsies par atbalstītāju sarūpētajiem līderu krekliem un vērtīgām balvām gan individuālajā, gan arī komandu vērtējumā. Mājaslapā Velo.lv ērti pieejamas distanču kartes, GPX faili, nolikums un cita vērtīga informācija. Riteņbraucējiem, kuri to nav paguvuši, reģistrācijas iespējas būs arī sacensību starta centrā – Cēsu Vienības laukumā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044