MTB

Blūms izcīna 25. vietu Pasaules kausa 2. posmā MTB saīsinātajā distancē

Piektdienas vakarā Vācijas pilsētā Albštatā notiekošā UCI Pasaules kausa otrajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā (XCO) krosā Latvijas čempions Mārtiņš Blūms finišēja 25. vietā saīsinātā krosa sacensībās. Svētdien turpat gaidāmas pamatsacensības.

Saīsinātā krosa sacensībās startēja 40 labākie elites vīri pēc Pasaules kausa ranga. Viņu vidū arī cēsinieks Mārtiņš Blūms. Latvijas čempions startēja ar 21. starta numuru. Riteņbraucēji veica deviņus apļus, kas bija ļoti dinamiski un skatāmi. Viena apļa garums bija nedaudz virs viena kilometra. Konkurenci papildināja olimpiskais čempions Tomass Pidkoks, kurš sezonas sākumā koncentrējās uz startiem šosejas riteņbraukšanā.

Aizraujošā un ļoti skatāmā sacīkstē spraigā finiša spurtā par mata tiesu ātrāks izrādījās jaunzēlandietis Samuels Gazē, kurš distancē pavadīja 21 minūti un 29 sekundes. Tāds pats laiks arī otrās vietas ieguvējam Žordanam Šarū no Francijas un trešajā vietā esošajam Nino Šurteram. Pidkoks tikmēr ierindojās astotajā vietā, 4 sekundes aiz uzvarētja.

Mārtiņš Blūms ārkārtīgi blīvajā sacīkstē finišēja 25. vietā. Uzvarētājam Mārtiņš piekāpās vien par 15 sekundēm. Sasniegtais rezultāts dos iespēju labai starta vietai uz svētdien gaidāmajām pamatsacensībām. To starts gaidāms pulksten 15:35 pēc Latvijas laika. Tiešraide interneta platformā Redbull.tv.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044