MTB

Muižnieks spēcīgā konkurencē izcīna 12. vietu UCI maratona sērijas sacensībās Polijā

Atzīstamu sniegumu Polijas pilsētā Jelenia Gora notiekošajās UCI MTB maratona sērijas sacensībās demonstrējuši Latvijas vadošie MTB maratonisti. Oskars Muižnieks ilgi esot līderu pulkā, izcīnīja cienījamo 12. vietu, kamēr viņa komandas biedrs Lauris Purniņš no “DTG – MySport” ieņēma 32. pozīciju, esot ātrākais starp Master grupu sportistiem.

Gatavojoties drīzumā Čehijā gaidāmajam Eiropas čempionātam MTB maratonā, Latvijas čempions Oskars Muižnieks un vicečempions Lauris Purniņš no “DTG – MySport” komandas aizvadītās nedēļas nogalē devās uz Poliju, lai tur startētu UCI maratona sērijas MTB maratona sacensībās. Viens no galvenajiem abu vīru braukšanas mērķiem bija pacīnīties par tik vērtīgajiem UCI punktiem, kas ļautu uzlabot starta pozīcijas Eiropas un vēlāk sekojošajā pasaules čempionātā.

Vīru konkurencē startēja 103 dalībnieki, viņu vidū arī pasaules un Eiropas čempions Andreas Sēvalds un virkne citu pasaules ranga TOP 10 braucēju. Riteņbraucēji pievarēja 91 kilometru garu distanci ar 1800 augstuma metriem. Mūsu sportistiem šāds reljefs bija piemērots.

Oskars jau no paša sākuma turējās līderu grupiņā. Trases pirmajā pusē no Alūksnes novada nākušais sportists arī iesaistījās mazākos atraušanās mēģinājumos, kas visi tika likvidēti. Vienā no garākajiem trases kāpumiem, Muižnieks nedaudz sāka iepalikt no pasaules čempiona un pāris citiem braucējiem. Pēdējos 20 kilometrus cīnoties izdzīvošanas režīmā, Oskars reāli pretendēja uz vietu labāko desmitniekā. Finiša līniju Latvijas čempions MTB maratonā pārbrauca augstajā 12. vietā. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 30 minūtes un 5 sekundes.

Uzvarētājam Andreasam Sēvaldsam no Vācijas, Oskars piekāpās par 5 minūtēm un 10 sekundēm. Otrais palika Petrs Vakočs no Čehijas (+00:02:11), bet trešā vieta vācietim Jakobam Hartmanam (+00:02:13).

Sekmīgs starts arī Laurim Purniņam. Pieredzējušais sportists cīnījās par vietu labāko 25 braucēju skaitā. Beigu daļā Laurim par sevi lika manīt krampji, tomēr neskatoties uz to viņš finišēja cienījamajā 32. vietā, esot ātrākais starp Master grupu braucējiem. No uzvarētāja Lauris atpalika par 16 minūtēm un 20 sekundēm.

Oskars un Lauris atgriezušies mājās, lai aizvadītu pēdējos treniņus pirms Eiropas čempionātam. Ceram abus svētdien redzēt uz starta “VeloExpress” Latvijas kausa MTB trešajā posmā, kas notiks Carnikavā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044