MTB

Muižnieks, Purniņš un Eiduka startēs Eiropas čempionātā MTB maratonā

Šīs nedēļas svētdienā, 19. jūnijā, Čehijas pilsētā Jablonnē Podjestedi norisināsies UEC Eiropas čempionāts MTB maratonā. Dalībnieku vidū būs arī trīs Latvijas sportisti. Oskars Muižnieks startēs elites grupā, kamēr Lauris Purniņš un Ivanda Eiduka ņems dalību Masters grupās. Foto: Ģirts Kehris.

 Eiropas čempionāts MTB maratonā ir viens no sezonas nozīmīgākajiem startiem šīs riteņbraukšanas disciplīnas pārstāvjiem. Šogad sacensības uzņem Čehijas pilsēta Jablonne Podjestedi. Trase, lai arī ir ļoti prasīga un fiziski smaga, tomēr kāpumi nav tik gari kā Rietumeiropā notikušajos čempionātos. Sportisti par godalgām sacentīsies elites un Masters grupās.

Uz Čehiju devušies trīs Latvijas kalnu riteņbraucēji. Vīru elitē starp vairāk nekā 100 braucējiem būs arī Latvijas čempions Oskars Muižnieks no “DTG – MySport”. Liepājā dzīvojošais sportists atrodas patiesi labā sportiskajā formā, par ko liecina 12. vieta UCI maratona sērijas sacensībās Polijā, kā arī uzvara “VeloExpress” Latvijas kausa MTB XCO krosā Carnikavas posmā.  Elites vīru grupā riteņbraucēji veiks 100 kilometrus, to laikā pieveicot 2250 augstuma metrus.

Masters vīru grupā viens no galvenajiem favorītiem neapšaubāmi būs Oskara komandas biedrs Lauris Purniņš. No Pļaviņām nākušais sportists ieguldījis pamatīgu darbu treniņos, lai būtu lieliskā formā. Master grupu braucēji arī veiks 100 kilometrus ar 2250 augstuma metriem.

Tikmēr daudzkārtējā Latvijas eksčempione MTB Ivanda Eiduka, kura ikdienā dzīvo Zviedrijā, startēs dāmu Masters grupā. Ivadai priekšā 70 kilometru gara trase ar 1550 augstuma metriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044