MTB

Blūmam augstā 15. vieta PK Kanādas posmā MTB XCC krosā

Naktī uz sestdienu Kanādā notiekošajā Pasaules kausa astotajā posmā kalnu riteņbraukšanā augsto 15. vietu elites vīru grupas saīsinātā krosa sacensībās izcīnīja Mārtiņš Blūms. Svētdien gaidāmajās pamatsacensībās Latvijas čempions startēs no otrās starta rindas.

 No ASV Pasaules kauss MTB pārcēlies uz Kanādu, kur Mont Sainte Anne kalnu kūrortā norisinās sezonas astotais posms. Piektdienas vakarā pēc vietējā laika 40 vadošie elites braucēji pēc ranga sacentās saīsinātā, jeb XCC, krosa sacensībās. Sacensības izvērtās ļoti blīvas no pirmā līdz pēdējam aplim. Sportisti kopumā veica deviņus apļus. Līderu vidējais ātrums ļoti dinamiskajā trasē bija virs 27 kilometriem stundā.

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms (“CST PostNL Bafang”) teju visu distanci atradās vien divu sekunžu atstatumā no līdera. Piektajā aplī cēsinieks sasniedza septīto labāko apļa laiku, bet nākamajā viņš bija astotais ātrākais. Noslēdzošajā aplī Mārtiņš aizdevās kā 14 ātrākais, vien četras sekundes aiz līdera Hosē Avelaro no Meksikas.

Pēdējais aplis arī bija visātrākais, tā laikā braucējiem sadaloties. Mārtiņš Blūms finišēja augstajā 15. vietā, kas ir viņa augstākais rezultāts šajā sezonā. Mūsu sportistu no uzvarētāja Filippo Kolombo šķīra 14 sekundes. Sasniegtais rezultāts ļaus Blūmam svētdien gaidāmajās pamatsacensībās startēt no otrās starta rindas.

Cīņā par uzvaru Kolombo par 1 sekundi apsteidza meksikāni Avelaro, bet trešais bija dānis Sebastians Karstensens (+00:00:01). Svētdien gaidāmās pamatsacensības sāksies pulksten 22:15 pēc Latvijas laika. Tiešraide redbull.tv interneta vietnē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044