MTB

LVM MTB maratona seriāls sestdien turpināsies popularitāti ieguvušajā Priekulē

Sestdien, 13. augustā, Priekulē notiks Latvijas valsts mežu (LVM) Kalnu divriteņu (MTB) maratona sestais posms. Tieši Priekules trases dalībnieki aptaujā atzina par aizvadītā gada interesantākajām.

Priekulē Latvijas lielākais un tradīcijām bagātākais velo seriāls – LVM MTB maratons – notiks otro gadu. Vietējā “Priekules velokluba” vadībā arī šogad izdevies sagatavot ļoti aizraujošas, dinamiskas un ātras trases. Pērn dalībnieku aptaujā tieši Priekules posms saņēma augstāko novērtējumu, kas devis lielisku motivāciju vietējiem trašu veidotājiem turpināt attīstīties un piedāvāt braucējiem ko jaunu.

Sezonas garākais posms šis būs “Toyota Gravel” distancē. Grants un meža ceļu cienītāji veiks 78,9 kilometru garu distanci, kas vedīs pa paugurainiem ceļiem uz Dzeldzu un Embūti, pēc tam atgriežoties Priekules stadionā, kur sagaidāms finišs. Sacensību starts šai aizraujošajai distancei tiks dots pulksten 12:30. Kopvērtējuma līderis pēc pieciem posmiem ir Uldis Ālītis no “DTG – MySport”, bet pēdējā posmā, kas notika Smiltenē uzvarēja Andris Vosekalns. Dāmu konkurencē galvenā cīņa sagaidāma starp jaudīgo Renāti Rodionovu un tehnisko Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri.

Dienas masveidīgākais starts Priekulē esošajā Raiņa ielā tiks dots pulksten 13:10, kad 37,8 kilometru garajā distancē dosies “Lielbāta MTB” distances dalībnieki. Šajā braucienā galvenā intriga ir vai kādam no konkurentiem izdosies pārspēt līdera kreklā braucošo Ģirtu Cirveli. Vistuvāk tam ir juniori – Rainers Zviedrs un Linards Lukss – kā arī pieredzējušais Jānis Rubiks. Dāmām Smiltenes posmā pirmo uzvaru guva vēl jauniešu meiteņu grupā startējošā Oļega Meļeha audzēkne Amanda Reilija Zariņa.

Tiem, kuriem rezultāts ir vismazāksvarīgais, lieliski piemērots būs “Mammadaba Veselības brauciens”, kura distances garums Priekulē būs 20,5 kilometri. Trase būs vieglāka nekā abas iepriekšējās, tomēr arī šeit būs iespējams baudīt Dienvidkurzemes mežu burvību. Šajā distancē startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Padomāts arī par mazajiem pedāļu minējiem. “Maxima” bērnu braucienu starti Priekules stadionā notiks no pulksten 11:00.

Reģistrācija Priekules posmam atrodama mājaslapā velo.lv. Tur ērti pieejams arī nolikums, dienas plāns un cita būtiska informācija.

LVM MTB maratona posmi 2022. gadā:

13.08. Priekule

24.09. Ropaži

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044